Prima pagină, 6 septembrie 2017

Potrivit României Libere, circulăm de două ori mai lent decât vecinii unguri. Din cauza lipsei unei reţ–ele de autostrăzi, în România, şoferii trebuie să circule cu viteza melcului pentru a se încadra în limitele legale.Singurii care circulă mai prost decât noi sunt cei din Ucraina şi Republica Moldova.

Adevărul scrie că neurochirurgii demisionari de la Spitalul Colentina au refuzat oferta primarului general de a reveni asupra deciziei luate. Drept urmare, Gabrielei Firea nu i-a rămas decât să ceară conducerii Asociaţiei Spitalelor din Municipiul Bucureşti, în subordinea căreia se află unitatea sanitară, să-i prezinte, până vineri, un raport cu privire la problemele de personal şi dificultăţile pe care spitalul le întâmpină. Cei doi medici susţin că situaţia de la Colentina este de departe una foarte gravă şi că, operând în continuare acolo, pun în pericol vieţile pacienţilor.

Creşterea excepţională a economiei în prima jumătate a anului este bazată pe industrie – care este principalul motor al Produsului Intern Brut, alături de comerţ şi IT&C, notează Ziarul Financiar. Publicaţia analizează datele statistice. Cât priveşte partea de utilizare a PIB-ului, ‘spuma’ a luat-o, cum era de aşteptat, consumul care, cu 79,2% participaţie, a contribuit la creşterea economică cu 5,5%, în vreme ce investiţiile (23% din PIB) au avut o contribuţie modestă, de doar 0,2%.

Jurnalul Naţional dezvăluie că afaceristul Sebastian Ghiţă a sponsorizat, printr-una din firmele sale, deplasarea la Belgrad a unei delegaţii a Ministerului Afacerilor Externe cu doar câteva zile înainte să fugă din România pentru a se refugia, culmea ironiei, chiar în Serbia. Banii oferiți MAE de către Teamnet World Professional Services SRL, în decembrie 2016, apar în evidenţele instituţiei conduse atunci de Lazăr Comănescu, ca sponsorizare oferită cu titlu de protocol. Ministerul a primit, de altfel, în ultimele trei luni din 2016, de zece ori mai multe sponsorizări decât în restul anului.

Altul la rând, titrează Gazeta Sporturilor. Soarta selectionerului Christoph Daum este stabilită. Se mai negociază doar termenii depărţirii. Favoriţi să preia ‘naţionala’ sunt Cosmin Contra şi Dan Petrescu, antrenorii momentului în România, dar şi italanul Walter Zenga, care ar fi stat pe banca tehnică încă de vara trecută, dacă neamţul îi refuza pe federali.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS