Prima pagină, 6 septembrie 2016

Toamna electorală începe cu proteste, consemnează România Liberă. Guvernul este nevoit să facă faţă presiunilor sociale. Transportatorii au blocat ieri mai multe drumuri, aşa cum au avertizat înca din vară, invocând tarifele crescute la RCA. Personalul sanitar a ameninţat cu greva generală, fiind nemuţumit de discrepanţele salariale din sistem.

Adevărul scrie despre aberaţiile unui alt sistem. Eliminarea plafonului de 3.400 de lei la indemnizaţia de creştere a copilului face ca 0,17% din cei 142.990 de beneficiari să consume o treime din bugetul alocat. S-a ajuns ca unele sume lunare să urce la 35.000 de euro.

Potrivit Jurnalului Naţional, în România curge miere. Bună pentru străini, contrafăcută pentru noi. Avem 40.000 de apicultori şi 90.000 de colonii de albine. Vindem produse apicole pe doi lei, iar profitul este scos de alte țări, care știu să le valorifice.

Ziarul Financiar publică o statistică îngrijorătoare. Numărul de firme noi având capital străin a ajuns la doar 3.100, cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani. Capitalul adus din afara ţării în aceste entităţi este de numai 23 de milioane de dolari.

Potrivit Gazetei Sporturilor, cifrele confirma dezastrul de la naţionala de fotbal. Prestaţia tricolorilor din recenta remiză cu Muntenegru, în preliminariile Mondialului, a fost sub cea din meciul cu Albania, de la Euro, când selecţioner era Anghel Iordonescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS