Prima pagină | 6 noiembrie 2018

România Liberă consemnează o nouă victorie de etapă pentru şeful PSD. Comitetul Executiv Național al partidului a votat excluderea din partid a secretarului general Marian Neacșu și a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu. Fostul premier Mihai Tudose a vorbit despre “fracturarea” partidului, iar Marcel Ciolacu a susținut că adversarii lui Liviu Dragnea nu vor mai vota proiectele PSD.

Adevărul scrie despre primele secrete din valiza Tel Drum. Site-ul de investigaţii Rise Project a publicat întâiul articol legat de documentele firmei teleormănene care ar fi fost găsite într-o valiză găsită într-o gospodărie din Teleorman. Între aceste documente figurează un cec bancar potrivit căruia Gil Vasile, soţul Simonei Camelia Marcu, şefa Consiliului Superior al Magistratirii ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei. Gil Vasile este avocat specializat în comercial cu birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman. Cecul a fost emis de Tel Drum în septembrie 2015, sub semnătura directorului Petre Pitiş. “Atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018”, scrie Rise Project. Jurnaliştii subliniază că, public, judecătoarea Marcu „s-a distins cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD”, adaugă site-ul de investigaţii. În replică, avocatul Gil Vasile a declarat că firma a fost un client ca oricare altul.

Ziarul Financiar scrie despre bătălia ascunsă din spatele numirilor la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Miza este menţinerea tarifelor la RCA administrate în pofida cerinţelor Comisiei Europene. Peste 30 de candidaţi la vârful ASF sunt audiaţi, marți, în comisii.

I-a salvat popa, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Dinamoviştii au câştigat chinuit pe terenul FC Voluntari. Arbitrul Cătălin Popa le-a acordat roş-albilor un penalty, deşi a închis ochii la unul cerut de ilfoveni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS