Prima pagină | 6 martie 2018

Potrivit Adevărul, numărul şoferilor care conduc englezeşte, la propriu, a crescut ameţitor în România. Maşinile cu volan pe dreapta reprezintă un pericol mortal în ţările în care se circulă pe partea dreaptă, atrag atenţia poliţiştii de la Rutieră, dar şi experţii în conducere defensivă. Statisticile confirmă că aproape toţi şoferii cu asemenea vehicule, implicaţi în accidente rutiere, sunt şi vinovaţi de producerea lor, de cel mai multe ori în depăşiri. Coliziunile sunt, de obicei, frontale, iar posibilitatea de evitare a lor este aproape nulă, din cauza lipsei de vizibilitate la bordul maşinilor cu volan pe dreapta.

România Liberă notează că Ministerul Mediului a publicat noutăţile privind programele “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”. Proprietarii care vor dori să-şi schimbe maşina veche cu una nouă prin programul finanţat de stat vor primi între 6.500 şi 9.200 lei, în funcţie de tipul autoturismului pe care vor să-l achiziţioneze. Pentru cele două programe s-a alocat o finanţare de 150 milioane de lei, respectiv 133 milioane lei din credite de angajament. O noutate absolută este introducerea condiţiei de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice (ITP) a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare pentru persoane juridice, respectiv la momentul înscrierii la producatorul validat pentru persoane fizice.

Jurnalul Naţional scrie că primarul comunei vâlcene Bărbătești și-a propus să-și pună consătenii la treabă, chiar dacă aceștia spun răspicat că nu-și doresc asta. Edilul a adus un investitor, a creat 300 de locuri de muncă, dar nici măcar 10% dintre acestea nu au fost ocupat. Acum, după ce fabrica de confecții s-a închis, primarul vrea să facă o clinic. În prezent, singura afacere care merge la Bărbătești sunt cele șapte cârciumi pline ochi toată ziua.

Ziarul Financiar întrevede nori la orizontul pieţei imobiliare. Sprintul sectorului a fost temperat în februarie, iar preţurile au scăzut faţă de începutul anului. Creşterea ofertei după sărbătorile de iarnă, majorarea indicelui de dobândă ROBOR la peste 2% şi devalorizarea leului faţă de euro sunt elementele care au stabilizat preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti.

Câinii îşi înfruntă coşmarul, titrează Gazeta Sporturilor. În ultimii doi ani, Craiova a devenit teroarea dinamoviştilor, care i-a eliminat din play-off în actuala ediţie de campionat. Anul trecut, Universitatea le-a pus piedică în lupta pentru titlu şi i-a eliminat în sferturile Cupei. Scenariul s-ar putea repeta. Craiova – Dinamo, astăzi, de la ora 17.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS