Prima pagină, 6 iunie 2017

Adevărul anunţă că Liviu Dragnea pregătește schimbarea guvernului prin interpuși fideli. Gabriela Firea şi Codrin Ştefănescu, doi dintre oamenii cei mai apropiaţi de liderului PSD, l-au criticat vehement în ultimele zile pe premier. Atacurile celor doi vin în contextul în care Liviu Dragnea forţează o amplă remaniere, în timp ce Sorin Grindeanu se opune din răsputeri.

România Liberă anunţă o sărbătoare nord-coreeană din banii bucureştenilor. Președintele COSR, Alin Petrache, ‘aruncă’ 700.000 de euro de la bugetul local pe o megapetrecere pentru a marca 10 ani de la înfiinţarea CSM Bucureşti. Organizarea evenimentului a fost acordată prin procedura simplificată, doar cu o lună înaintea aniversării.

Potrivit Jurnalului Naţional, BAC-ul a devenit un dezastru național după introducerea camerelor video care supraveghează elevii în sălile de clasă. 2016 a fost primul în care procentul de promovabilitate a crescut aproape nesemnificativ față de anul precedent. Dacă trendul ascendent se păstrează, anul acesta ar trebui să se înregistreze un grad de promovabilitate de aproape 70% după prima sesiune. Astăzi începe sesiunea de vară a bacalaureatului, cu proba orală la Limba română.

România importă de două ori mai multă pâine şi prăjituri faţă de cât exportă, consemnează Ziarul Financiar. Cu toate că este al doilea cel mai mare producător de grâu din Uniunea Europeană, importurile de produse de panificaţie şi de patiserie s-au dublat în cinci ani, deficitul comercial din acest sector ajungând la aproape 150 milioane de euro în 2016, potrivit datelor Eurostat, o cifră pe care specialiştii din industrie o pun pe seama importurilor masive de aluat congelat, pe care retailerii îl aduc din străinătate şi îl transformă în pâine ‘proaspătă’.

Gazeta Sporturilor notează că Simona Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după un meci perfect în faţa Carlei Suarez, câştigat cu un dublu 6-1. Românca o va întâlni mâine pe ucrineana Elina Svitolina, fiind văzută drept favorită la câştigarea primului turneu de Grand Slam din carieră. Cu un triumf la Paris, Simona Halep va urca în fruntea clasamentului mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS