Prima pagină, 6 iunie 2016

Cod roşu la Bucureşti, titrează Jurnalul Naţional. Gabriela Firea este câştigătoare detaşată în alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicuşor Dan şi Uniunea Salvaţi Bucureştiul sunt pe locul secund atât la primărie, cât şi la Consiliul Local. PNL a pierdut toate sectoarele bucureştene.

Potrivit Adevărul, electoratul şi-a pronunţat categoric divorţul faţă de modul actual de a se face politică. Prezenţa la vot, de numai 48%, este una dintre cele mai slabe. Cauzele  sunt sistemul de alegere a primarilor într-un singur tur de scrutin, ezitările şi compromisurile la care a consimţit PNL şi o lege electorală care practic a exclus orice posibilitate a unei campanii electorale viguroase.

România Liberă observă că procentele cele mai mari de prezenţă s-au înregistrat în Olt, Giurgiu şi Teleorman, în condiţiile în care acest din urmă judeţ este mereu pe primul loc în topurile sărăciei. Cea mai scazută prezenţă s-a înregistrat în Bucureşti, Timiş şi Sibiu, adică în mari centre urbane, unde alegatorii nu depind direct de edili.   

 Ziarul Financiar publică topul câştigurilor din IT&C.  Orange şi Vodafone conduc clasamentul. Cel mai bine plasat business românesc este Bitdefender, compania de soluţii de securitate IT.

Gazeta Sporturilor scrie că “tricolorii” au făcut, ieri, primul antrenament pe teren francez. Până la meciul împotriva “cocoşilor” galici, din deschiderea Campionatului European, au mai rămas 4 zile.