Prima pagină | 6 februarie 2019

Adevărul scrie despre un curs intensiv de trafic de influenţă. O banală amendă rutieră încasată de şeful Universităţii “Titu Maiorescu” Bucureşti, Iosif Urs, a pus în mişcare o incredibilă suveică a pilelor la nivel înalt din Poliţie, Jandarmerie şi Armată, menită să-l scape pe universitar de sancţiune şi să-l ajute să întoarcă „ajutorul“ primit.

România Liberă observă cel mai nou plan al PSD împotriva şeful statului. Guvernul pregateşte o ordonanţa de urgenţă prin care vor fi stabilite termene clare pentru revocarea şi numirea unor miniştri. Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat de mai multe ori propunerile social-democraţilor pentru Dezvoltare şi Transporturi, dupa ce titularii acestor ministere au demisionat în noiembrie anul trecut.

Potrivit Jurnalului Naţional, băncile umflă dobânzile la împrumuturi, ca replică la măsurile luate de Banca Naţională și Executiv. Creditarea își va tempera ascensiunea, iar euro va începe să devină mai interesant decât leul, până acum monedă-vedetă, după cum anticipează specialiștii.

Ziarul Financiar face analiza pieţei muncii. Un angajat din 4, adică aproape un milion şi jumătate de persoane, câştigă salariul minim de 1.263 de lei net pe lună. Anul trecut, 33% dintre angajaţi – adică 1,8 milioane de persoane – primeau salariul minim.

Liber la doping, titrează Gazeta Sporturilor. În Liga I, niciun fotbalist nu a mai fost testat contra substanțelor interzise din aprilie 2018. Prin comparație, în 2017, au fost realizate peste 200 de analize.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS