Prima pagină | 6 februarie 2018

Adevărul observă că şoferii sunt puşi în pericol de firmele de asigurări. Companiile le impun service-urilor colaboratoare să acorde discounturi consistente la piesele auto folosite la reparaţii. Un lucru care face, practic, aproape imposibilă repararea maşinilor cu piese originale, spun specialiştii. Concret, asigurătorii îşi trag discounturi substanţiale la piesele folosite pentru repararea maşinilor în baza poliţelor RCA, în funcţie de marcă.

România Liberă notează că nici în prezent consumatorii casnici care vor să îşi producă singuri electricitatea şi să livreze excedentul în reţea nu au un cadru legal care să le permită acest lucru. Mai mult, proiectul legislativ pe acest subiect este departe de a rezolva lucrurile. Marii operatori de distribuţie vin cu propriile pretenţii, care ar limita şi mai mult dezvoltarea micilor producători de energie.

Jurnalul Naţional dezvăluie un rețetar de pierdut bani europeni. Guvernele din ultimii trei ani s-au lăudat că vor face tot ce se poate pentru a atrage fonduri europene, numai că rezultatul a fost dezastruos: circa 10% rată de absorbție în această perioadă. Între timp, s-a creat și un mecanism de distrugere, pe un principiu simplu: tăierea veniturilor experților. Pe scurt, criza forței de muncă și efectele legii salarizării se resimt și în sfera proiectelor europene.

Potrivit Ziarului Financiar, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat spune că vânzarea proiectelor Start-up Nation pe internet este legală. Cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi că preiau şi obligaţiile companiei care a primit o finanţare de până la 44.000 de euro de la stat. Reacţia Ministerului pentru Mediul de Afaceri vine la câteva zile după ce Ziarul Financiar a sesizat că pe platforma OLX sunt publicate peste 100 de anunţuri active prin care beneficiarii programului Start-up Nation încearcă să îşi vândă firmele care au câştigat finanţări de la stat.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ionuţ Lupescu nu exclude renunţarea la postul de director pe care îl are în cadrul UEFA şi o candidatură la alegerile de la Federaţie. Fostul internaţional mărturiseşte că nu se teme să pornească de la zero. Scrutinul pentru şefia FRF este programat la 18 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS