Prima pagină, 6 decembrie 2016

România Liberă scrie despre ministerele virusate de mafia produselor IT. În ultimii cinci ani, statul a cumpărat licenţe software în valoare de 3,7 miliarde de lei. Cele mai multe contracte s-au dus către SIVECO şi firmele controlate de Tiberiu Urdareanu şi Sebastian Ghiţă. Achiziţia unor licenţe s-a dovedit în unele cazuri o cheltuială inutilă.

Adevărul observă că nepotismul la popotă a devenit ultima modă în Jandarmerie. Concursul de angajare pentru două posturi din Cluj s-a lăsat cu o anchetă și arestări preventive. Doi subofițeri i-ar fi dat mită unui colonel pentru a truca examenul de angajare la care participau rudele lor.

Jurnalul Naţional scrie că suntem campioni la schimbat clasa politică. 51% dintre parlamentarii aleşi în decembrie 2012, la ultimul scrutin legislativ, nu se mai prezintă la alegeri. Dintre veteranii care încearcă și anul acesta, mulți nici nu au șanse, candidând independent sau pentru partide care stau rău în sondaje. Politologii consideră că nivelul optim de schimbare de la un ciclu legislativ la altul ar fi undeva între 30-35%.

Ziarul Financiar observă că soba cu lemne rămâne cea mai răspândită modalitate de încălzire a locuinţelor din România, stat care de zece ani de zile face parte din Uniunea Europeană şi care, la nivelul anului 2020, ar putea deveni un generator de stabilitate regională în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze datorită descoperirilor din Marea Neagră. Pentru a se lega la conductele de gaze, un român are însă de aşteptat chiar şi opt luni. Proiectele pentru exportul gazelor din Marea Neagră se derulează totuşi rapid.

Gazeta Sporturilor notează că dinamoviştii au fost aduşi cu picioarele pe pământ după euforia din derbiul câştigat cu Steaua. Gaz Metan Mediaş s-a impus cu 4-0 în faţa echipei bucureştene. Publicaţia mai notează că arbitrul Alexandru Tudor a inventat un penalty la scorul de 0-0.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS