Prima pagină | 5 martie 2018

Adevărul observă că elevii sunt sacrificaţi în războiul dintre sindicate și guvernanţi. Unii profesorii vor boicota simulările la Evaluarea Naţională susţinute de elevii claselor a VIII-a din cauza nemulţumirilor legate de salarizare şi pragul vârstei de pensionare. Asociaţiile de elevi spun că înţeleg nemulţumirile dascălilor, dar nu sunt de acord să fie afectat calendarul pregătirii pentru examene. “Într-un sistem de învăţământ în care evaluările nu sunt urmate de nişte măsuri concrete care să îmbunătăţească performanţa şcolară, elevii au nevoie de un mecanism prin care să îşi poată urmări punctele slabe în contextul mizelor uriaşe pe care Evaluarea Naţională le impune pentru admiterea la liceu“, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Ioana Băltăreţu.

Ziarul Financiar notează că exodul românilor în străinătate a lăsat fabricile de alimente fără clienţi. Industria a funcţionat la doar 72% din capacitate, potrivit patronatelor. Treptat, au dispărut 3 milioane de consumatori de pâine, carne, lapte şi legume.

Potrivit României Libere, vom importa masiv carne de porc din Uniunea Europeană şi în următorii zece ani. Situaţia se va echilibră, dupa 2027, doar dacă programul de reproducţie la suine, care va demara în acest an, va continua sa fie finanţat. În prezent, importăm 70% din necesarul de consum intern, preponderent din Spania, Ungaria şi Polonia.

Jurnalul Naţional scrie că ministrul Tineretului şi Sportului se războieşte de aproape 5 ani cu Fiscul, într-un proces în care este vizată firma familiei sale, Alco Rom SRL. În joc sunt un milion şi jumătate de lei, bani pe care Fiscul i-a confiscat în 2013. Firma în cauză produce o vestită palincă, iar ministrul Ioana Bran a fost director general adjunct pe vremea când a izbucnit acest scandal. Astăzi, Tribunalul București trebuie să se pronunțe într-unul din dosare.

Arbitrul Radu Petrescu îşi povesteşte calvarul pentru Gazeta Sporturilor. În urmă cu 10 luni, medicii îl anunţau că are o tumoră cerebral. În vârstă de 35 de ani, centralul este optimist, primind delegări din partea UEFA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS