Confidenţialitate

Prima pagină, 5 iunie

România liberă scrie despre şpăgile care stabilesc infrastructura Bucureştiului. Consilierul personal al primarului general a fost prins în timp ce primea o tranşă de 25.000 de euro dintr-o mită de 230.000 de euro. Solomon Wigler a fost arestat.

Evenimentul zilei îl numeşte pe Ioan Oltean drept “jupânul portolcaiu din Bistriţa”. Politicianul are un al doilea dosar la DNA, fiind acuzat că a intervenit pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică. Ioan Oltean, fost vicepreşedinte PDL, a refuzat să comenteze situaţia.

Jurnalul naţional îi remarcă pe parlamentarii invizibili. În 3 ani de mandat, unii dintre aleşi au vorbit cam jumătate de minut. Cei mai mulţi dintre ei n-au reuşit să promoveze vreo lege proprie, dar au votat conştiincios ordonanţele guvernului în funcţie de cu le-a indicat liderul de grup.

Calendarul scumpirii gazelor îl găsim în Adevărul de weekend. De la 1 iulie, populaţia va plăti mai mult cu 6,4%. Până la sfârşitul lui 2018, vor urma creşteri anuale cu 4-6 procente.

Ziarul Financiar analizează culisele tranzacţiei Ţiriac-Unicredit-HVB. Retragerea fostului tenismen din acţionariatul băncii, pe al cărei frontispiciu şi-a pus numele, s-a dovedit o inspiraţie de business care valorează un miliard de euro. Dacă ar fi vândut acum, Ion Ţiriac nu a fi obţinut mai mult de 300 de milioane de euro.

Gazeta sporturilor a căutat exemple de jucători importanţi care au devenit direct antrenori la o echipă de top, aşa cum vrea Mirel Rădoi pe banca tehnică a Stelei. Doar italianul Gianluca Vialli a mai reuşit în trecut.