Confidenţialitate

Prima pagină | 5 iunie 2018

9 iunie se anunţă o zi a protestelor, scrie România Liberă. Într-un demers fără precedent, social- democraţii vor organiza, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, un miting pentru apărarea democraţiei şi statului de drept. În aceeaşi zi şi în aceeaşi zona sunt anunţate alte trei mitinguri: unul anti-PSD, unul pro-gay şi unul anti-gay.

Adevărul anunţă că unul dintre sutele de cazuri în care turiştii sunt scoşi din apă de salvamari, atunci când este arborat steagul roşu, se va tranşa în instanţă. Un avocat din Bucureşti a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari şi a unui poliţist local care l-au scos din apă în 2016, într-o zi în care era arborat steagul roşu, semn că înotul este interzis. Procurorul de caz a clasat plângerea avocatului, pe motiv că faptele nu există, dar acesta s-a adresat instanţei cu contestaţie, astfel că dosarul se va judeca pe 13 iunie, la Judecătoria Mangalia. Silviu Radu Luncan îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe poliţistul local – de privare de libertate în mod ilegal. Totodată, avocatul le cere câte 10.000 de euro daune fiecăruia.

Jurnalul Naţional face bilanţul datoriilor deputaților. În actuala legislatură, în Camera inferioară sunt 329 de aleși n Cumulat, ei datorează 67.579.261 de lei. Suma reprezintă o treime din banii deținuți în conturi de „locatarii” Camerei. Grupul PSD, cel mai numeros, are de restituit jumătate din suma totală. La liberali, debitele sunt jumătate din economii, iar la ALDE și USR – cât e de dat e și de luat.

Ziarul Financiar scrie că Electrica, Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea şi Conpet dau “ultimele strigări“ săpămâna aceasta pentru dividendele din profiturile pe anul trecut. Mâine este ultima şedinţă de tranzacţionare a Bursei în care investitorii mai pot achiziţiona acţiuni.

Gazeta Sporturilor consemnează anunţul retragerii lui Bogdan Lobonţ de la naţională. Portarul ar putea fi folosit, în această seară, măcar câteva minute, în amicalul România – Finlanda. Partida se joacă la Ploieşti. Fluierul de start va fi dat la ora 20 şi 30 de minute.