Prima pagină, 5 iulie 2017

Adevărul notează că preşedintele Senatului este cel mai avut dintre liderii politici, în condiţiile în care Călin Popescu-Tăriceanu are în conturi aproape jumătate de milion de euro, numeroase proprietăţi şi o impresionantă colecţie de maşini. Concret, liderul ALDE a dobândit în 2017 două apartamente în Bucureşti, prin moştenire de la mama sa, care a încetat din viaţă în 2013, în condiţiile în care mai avea încă trei apartamente în Bucureşti şi unul în Năvodari. De asemenea, liderul ALDE are o casă de locuit în Snagov şi alte două terenuri.

România Liberă observă că noul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, continuă tradiția Vanghelioanelor pe bani publici. O firmă cu activitate în comerţul cu fructe şi legume a primit, în patru luni, trei contracte în valoare de patru milioane de lei pentru a organiza evenimente sub egida Primăriei Sectorului 5. Despre cel mai mare dintre aceste contracte, atribuit în luna aprilie a.c., reprezentantul uneia dintre cele mai mari firme de pe piaţă a declarat că a avut bugetul umflat de şapte ori şi că a avut un caiet de sarcini întocmit cu dedicaţie. Ioan Florea, administratorul societăţii cu lipici la contractele de la Sectorul 5, respinge toate acuzaţiile. RL a descoperit, însă, o legătură între firma sa, D&L Pro Business, şi Modus Production Art, cea care a organizat Revelioanele de la Romexpo pe vremea fostului edil din sector, Marian Vanghelie: cele două societăţii au acelaşi sediu. Așadar, indiferent cine este primar în Sectorul 5, concluzia ar fi că nimic nu se pierde, totul se transformă.

Potrivit Jurnalului Naţional, doar 1 bolnav din 10 este ajutat să se recupereze. România se află între primele trei țări din Europa în privința accidentelor vasculare cerebrale, însă rămâne deficitară pe toate palierele care ar putea salva viața acestor oameni. Neurologii atrag atenția că există o mare nevoie de unităţi de neurorecuperare bine organizate, deoarece lipsa acestora îi trimite acasă pe pacienții cu AVC, iar mulți mor sau rămân cu dizabilități pe viață.

Ziarul Financiar scrie că şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), cel mai mare constructor de nave din România, controlat de grupul sud-coreean Daewoo şi indirect de statul român, ar putea fi vândut până la finalul acestei luni către constructorul de nave olandez Damen, care deţine şantierul naval din Galaţi, potrivit presei din Coreea de Sud. Ministerul Economiei, care deţine indirect 49% din acţiunile şantierului naval din Mangalia, a spus însă pentru ZF că ‘nu există nicio informaţie referitoare la o eventuală vânzare a pachetului majoritar de actiuni în Daewoo-Mangalia Heavy Industries, pachet deţinut de firma coreeană Daewoo’.

Pas de defilare, titrează Gazeta Sporturilor. FCBS a învins, cu 3-0, Breveren, ocupanta locului 14 în Belgia. Surpriza plăcută a amicalului a fost Robert Grecu, un mijlocaş dreapta în vârstă de 19 ani. Ultimul meci de pregătire a roş-albaştrilor este programat vineri, cu Oostende.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS