Confidenţialitate

Prima pagină | 4 octombrie 2017

Adevărul scrie că magistraţii Tribunalului Bistriţa- Năsăud au decis eliberarea condiţionată a unuia dintre cei mai odioşi criminali din România. Ajuns la vârsta de 63 de ani, Beniamin Laichici a petrecut ultimii 22 de ani în închisoare, după ce pe data de 6 martie 1995 a împuşcat mortal cinci oameni. Crimele comise pe străzile din Deva şi Abrud, din răzbunare faţă de soţia sa, i-au adus iniţial o condamnare la închisoare pe viaţă. În 2014, însă, judecătorii Tribunalului Timiş au decis transformarea sentinţei într-una de 25 de ani de închisoare (care s-ar fi împlinit în 2020). Din acel moment, fostul ‘vieţaş’ a depus mai multe cereri de eliberare condiţionată la instanţele din judeţele Timiş, Mureş, Bistriţa şi Hunedoara.

Sub titlul ‘Una caldă, una rece’, Jurnalul Naţional scrie că Banca Naţională a decis să intervină în scandalul dobânzilor prin câteva măsuri. Ratele pentru împrumuturile în lei vor creşte, dar cu măsură, cel puţin în următoarea lună. Cursul de schimb va fi lăsat liber, ceea ce poate afecta serios împrumuturile în valută.

Ziua educaţiei va fi sărbătorită prin chiul, remarcă România Liberă. Decretarea zilei de joi ca fiind liberă pentru elevi pune în dificultate părinţii, care nu au fost consultaţi în prealabil. O afacere mai degrabă între sindicate şi Ministerul Educaţiei. Numeroşi părinţi vor fi nevoiţi să îşi ia liber de la muncă pentru a sta cu cei mici. Cursurile de joi nu vor fi recuperate.

Despre o reîntâlnire rapidă scrie Gazeta Sporturilor. Simona Halep şi Maria Şarapova se vor înfrunta astăzi, de la ora 11.00, în optimile turnenului de tenis de la Beijing. În luna scursă de la US Open, românca a lucrat mult cu noul antrenor, în vreme ce rusoaica şi-a promovat intens autobiografia.