Confidenţialitate

Prima pagină, 4 octombrie 2016

Jurnalul Naţional observă un update eşuat în dosarul Microsoft. Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae (“Niro”), Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan vor merge la închisoare. De la doi ani şi un pic, până la șase ani. Condamnaţii vor înapoia statului câteva firimituri din megaprejudiciul înregistrat în aşa-numit „jaful al secolului”. Pentru că au colaborat cu anchetatorii, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au rămas şi cu banii, şi în libertate. În decurs de doi ani, „unul dintre cele mai mari dosare de corupţie din România” s-a diluat.

Adevărul dezvăluie că, la graniţa româno-ucraineană, ia naștere un nou model de penitenciar. Un loc fără gratii, în care condamnaţii pot umbla fără opreliști, pot munci și pot trăi la fel ca oamenii liberi. Singură piedică stă în calea evadării este apa Dunării, căci penitenciarul este construit pe o insulă.

România Liberă a aflat, pe surse, că PNL păstrează locuri pe listele parlamentare pentru tehnocraţi propuşi de Dacian Cioloş. Aceştia, între care vicepremierul Costin Borc, ar urma să candideze pe listele din Bucureşti, dar şi din judeţele Cluj, Iaşi sau Timiş. PNL ar urma să îl sprijine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de premier.

Potrivit Ziarului Financiar, cotaţia petrolului s-a apropiat de maximele din acest an, spărgând ieri pragul de 50 de dolari pe baril. Preţul aurului negru s-a apreciat puternic după ce reprezentanţii celor 14 state membre OPEC au anunţat că au ajuns la acord privind îngheţarea producţiei.

Într-o analiză, Gazeta Sporturilor scrie că FC Viitorul, Dinamo și CSU Craiova se numără printre victimele arbitrilor, fiind cele mai nedreptățite pe teren. Steaua are, în schimb, un raport echilibrat al erorilor de arbitraj.