Prima pagină, 4 iunie

Adevărul analizează, astăzi, istoria relaţiei controversate dintre Serviciul Român de Informaţii şi structurile anticorupţie. În ultimii 15 ani, au existat mai multe faze. Dacă, la începutul anilor 2000, SRI închidea ochii la marile tunuri, în prezent a ajuns să se implice prea mult în activităţile împotriva corupţiei.

Evenimentul zilei remarcă semnele blatului PNL-PSD în cazul Dan Şova. Modul în care liberalii s-au mobilizat la vot are toate elementele unui complot cu social-democraţii. Cercetat de procurori, Dan Şova, fost ministru PSD al Transporturilor, şi-a păstrat imunitatea cu ajutorul colegilor.

România liberă observă o serie de crize în “curtea din spate” a ţării noastre. Prins cu propriile probleme economice, situaţia din Ucraina şi cancerul islamist, Occidentul a neglijat Balcanii. Din păcate, Bucureştiul joacă un rol minim în regiune.

Despre terapie cu pumni şi înjurături scrie Jurnalul naţional. Ce se întâmplă prin aşa-zisele cabinete medicale este de-a dreptul şocant. Tratamentul seamănă mai degrabă cu o şedinţă de tortură. Ministerul Sănătăţiin nu poate interveni. Autorităţile competente par ocupate.

Ziarul Financiar observă că guvernul îl lasă pe cetăţeanul de rând să îşi bată capul cu birocraţia. Prima emisiune de titluri de stat din ultimul deceniu pune deponenţii în situaţia de a-şi fixa singuri dobânda pe care o vor primi. În loc să fie simplificate, procedurile presupun calcule financiare complexe.

Potrivit Gazetei sporturilor, Steaua s-a înţeles cu primii jucători pe care vrea să îi aducă în lot. Aceştia sunt Florin Cernat, Quenten Martinus, Sony Alcenat şi Toto Tamuz, un careu de Champions League.