Prima pagină, 4 februarie 2016

L-au ciuruit, titrează cotidianul Adevărul. În frunte cu plutonul PSD, senatorii i-au spulberat generalului Gabriel Oprea soclul imunităţii parlamentare. Cu o rafală impresionantă de 102 voturi „pentru“ şi 30 „împotrivă“, a fost aprobată solicitarea Direcţiai Anticorupţie de începere a urmăririi penale a fostului ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu.

România Liberă consemnează că procurorii anticorupţie verifică o afacere de 7 milioane şi jumătate de euro în care implicat este primarul Brăilei. Aurel Simionescu ar fi încredinţat unei firme gălăţene repararea unui bulevard. Pentru această licitaţie cu dedicaţie edilul riscă să fie arestat.

Potrivit Jurnalului Naţional, alegerile din acest an vor fi nu doar o înfruntare între candidaţi, ci şi o încleştare între două mari maşinării de propagandă de partid, cele ale PSD şi PNL. Înainte de a deveni preşedinţi de partid, Liviu Dragnea şi Vasile Blaga s-au ilustrat ca şefi de campanii pentru formațiunile lor şi este greu de crezut că nu vor supraveghea îndeaproape activităţile din preajma localelor şi parlamentarelor.

7 ani nu au fost de ajuns, concluzionează Ziarul Financiar. Consumul a crescut cu 9%, redevenind principalul motor al economiei după un an agricol slab şi exporturi temperate. Avansul este, deocamdată, insuficient pentru a ne întoarce la nivelul din 2008.

Angajaţii de la Executări Silite devin noile trupe de comando ale României, potrivit Puterea. „Delta Force” ANAF va acționa dacă debitorii fac parte din categoria marilor contribuabili, dacă sumele datorate la bugetul de stat depășesc 10 milioane de euro sau dacă sunt persoane sancționate internațional, în diverse situații considerate speciale.

Greu de ucis, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Cunoscut pentru viaţa extravagantă şi cu un singur meci jurcat în ultimele 6 luni, Gabriel Tamaş i-a demonstrat antrenorului Laurenţiu Reghecampf că merită un loc în lotul Stelei.