Prima pagină, 31 august 2015

România liberă observă că Victor Ponta este tras pe dreapta în propriul partid. Liviu Dragnea, cel care l-a înlocuit la conducerea PSD, s-a folosit de şcoala de vară a femeilor social-democrate pentru a propune un pact cu toate forţele politice, menit să asigure dezvoltarea României în următoarele decenii. Publicaţia scrie şi despre înregistrarea video cu românul răpit din primăvară în Burkina Faso, unde lucra ca agent de securitate, şi care cere ajutor pentru a fi eliberat.

Isterie de o vară cu o inscripţie maghiară, titlul mare de pe prima pagină a ziarului Adevărul. Imaginea cu maşina Poliţiei Locale din Odorheiul Secuiesc a generat numeroase comentarii pe internet. Mulţi n-au ştiut că vehiculul avea inscripţii în română pe celelalte 3 laturi, iar cea în maghiară era legală. Excesul de naţionalism este analizat de un psiholog şi un sociolog. Adevărul ne amineşte că, de mâine, cardul de sănătate devine obligatoriu.

Jurnalul naţional notează că 3.000 de imobile sunt propuse pentru reconsolidare. 600 s-ar prăbuşi în caz de cutremur. În Capitală, pentru reabilitarea clădirilor cu bulină roşie, ar fi necesari 184 de ani. Jurnalul naţional scrie şi că joaca poate fi transformată într-o afacere profitabilă.

Ziarul Financiar ne anunţă că economia nu mai este dependentă de Capitală. În 7 ani, Bucureştiul a reuşit să piardă o treime din ponderea business-ului în faţa restului ţării. Investitorii străini au devenit interesaţi de judeţe precum Timiş, Argeş, Cluj, Braşov sau Sibiu. ZF ne anunţă şi că producţia de bicilete româneşti s-a dublat în ultimii 3 ani, iar într-un interviu acordat cotidianului economic, şeful Companiei Naţionale de Drumuri spune că autostrăzile întârzie din cauza legislaţiei.

Gazeta sporturilor a aflat când s-a născut rivalitatea româno-maghiară. În toamna anului 1938, primul nostru marcator în poarta vecinilor, Silviu Bindea, a fost sechestrat şi bătut în vestiar până la inconştienţă. În urma acestui gra incident, relaţiile fotbalistice au fost suspendate. Au mai rămas 4 zile până la meciul Ungaria – România.