Confidenţialitate

Prima pagină | 30 martie 2018

Jurnalul Naţional consemnează că guvernatorul BNR a lansat un mesaj dur către Guvernul PSD-ALDE, pe care Mugur Isărescu îl vede drept principalul vinovat pentru creşterea inflaţiei. Şeful băncii centrale a vorbit despre o nouă criză majoră generată de politicile iresponsabile ale Executivului. În completare, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a vorbit despre măsuri dureroase pentru populație, care vor provoca „tensiuni în societate” , făcând trimitere la tăieri de pensii şi salarii.

Ziarul Financiar observă cei doi oficiali ai BNR nu prea au avut cui să explice motivele pentru care inflaţia a scăpat de sub control. Membrii PSD- ALDE din comisia economică a Senatului au lipsit în grup de la întâlnire. Doar 3 din 11 membri au fost prezenţi. Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a respins scenariul unui boicot.

Potrivit Adevărul, centrala nucleară de la Cernavodă funcţionează cu o singură unitate, la doar câteva zile după ce a avut probleme cu amândouă. Ieri, reactorul 2 a fost deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional din cauza unor disfuncţionalităţi la un sistem electric de process. Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control la Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Potrivit României Libere, Paş­tele ortodox va fi prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit ­şi a petrece timp cu familia ­şi prietenii. Anul acesta, graţie deciziei Guvernului de a acorda liber în Vinerea Mare, au crescut ş­i cererile pentru vacanţe în străinătate. Între destinaţii, Iordania, Turcia şi Cipru, alături de Rusia, Italia şi Marea Britanie.

Gazeta Sporturilor scrie că fenomenul pariurilor a explodat. În ultimii 4 ani, numărul caselor de profil a crescut de 4 ori, ajungând la peste 13.000 la nivel naţional, de 30 de ori mai multe decât numărul teatrelor şi sălilor de cinema luate la un loc.