Prima pagină, 30 iunie 2016

Adevărul observă că deceniul de circ de la cârma Constanţei a luat sfârşit. Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Baronul social-democrat a fost găsit vinovat de abuz în funcţie pentru că nu a finanţat activitatea Centrului Militar Judeţean Constanţa în perioada 2009 – 2013, respectiv asigurarea telecomunicaţiilor şi a pazei.

Jurnalul Naţional sintetizează viaţa de parlamentar. Munceşti o lună, stai cinci. Deși oficial începe mâine, vacanța aleșilor este aproape permanentă. Alegerile locale și cele parlamentare îi țin pe senatori și deputați departe de legislativ. Sute de legi zac nedezbătute în sertarele comisiiilor.

Citând date ale Statisticii, România Liberă scrie că ne menţinem pe primul loc în Uniunea Europeană la consumul de pâine. În medie, un român mănâncă anual 97 kilograme de pâine, ceea ce înseamnă că fiecăruia dintre noi îi revine o „raţie” zilnică de 260 de grame – adică o franzelă. Legumele si conservele din legume au reprezentat doar 6,9% din bugetul alocat hranei.

Potrivit Ziarului Financiar, peste 56.000 de locuinţe ar urma să fie finalizate anul acesta. Avansul ar contribui la înnoirea stocului din ţară, în contextul în care doar 11% din locuinţele ţării sunt case şi apartamente noi, ridicate după 1990, iar restul reprezintă construcţii mai vechi de 26 de ani, multe dintre ele trecând prin experienţa cutremurului din 1977.

Gazeta Sporturilor a aflat că Lothar Matthäus s-a arătat interesat să preia naţionala de fotbal, dar Federaţia l-a respins. Un uriaş ca fotbalist, neamţul nu a avut succes ca antrenor, înregistrând eşecuri pe bandă rulantă, atât la echipele de club, cât reprezentativele Ungariei şi Bulgariei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS