Confidenţialitate

Prima pagină | 30 ianuarie 2018

România Liberă notează că preţurile la gaze şi electricitate furnizate în regim reglementat vor ramâne îngheţate la nivelul din prezent până în anul 2022, după cum a anunţat Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei. Clienţii care au trecut în piaţa concurenţială pot reveni la regimul reglementat fără vreun cost suplimentar, dacă preţul este mai bun pentru ei comparativ cu cel oferit de furnizorii din piaţa liberă, mai precizează ANRE. În acest scop, Autoritatea le cere furnizorilor de pe piaţa liberă să afişeze, în termen de maximum două zile, pe pagina principală a propriului site, la un loc vizibil, anunţul „clienţii casnici care şi-au exercitat dreptul de eligibilitate au dreptul să revină la furnizarea reglementată”.

Potrivit Jurnalului Naţional, multe firme riscă să fie închise anul acesta, deoarece costurile afacerilor sunt tot mai mari, finanţarea – tot mai scumpă şi mai greu de găsit, iar criza forţei de muncă se accentuează. În 2018, şi-au suspendat activitatea peste 18.000 de companii (cu 10% mai multe decât în anul precedent) şi au avut loc peste 8.000 de insolvenţe. Recenta prăbuşire a leului şi creşterea preţurilor din sectorul energetic anunţă, de pe acum, mari bătăi de cap pentru manageri, pe toată perioada acestui an.

Adevărul scrie că ochelarii, brichetele, foarfecile, pensetele, spatulele sau tifoanele sunt doar câteva dintre “obiectele” pe care uneori chirurgii le uită în corpurile pacienţilor pe care îi operează. Cel mai recent caz este cel al medicilor de la Spitalul din Sinaia, care au uitat o compresă sterilă în abdomenul unei fetiţe de 10 ani. Cadrele medicale s-au ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Şeful federaţiei care reuneşte asociaţiile de pacienţi, Cezar Irimia, spune că medicii care uită obiecte în timpul operaţiei în pacienţi ar trebui să plătească pentru fapta lor.

Gazeta Sporturilor scrie că, din lotul României care a participat la Euro 2016, un singur jucător a urcat în carieră, anume Florin Andone. Ceilalți au stagnat sau au luat-o pe tobogan. Nicolae Stanciu este etalonul dezamăgirilor. Steliano Filip și Gabriel Torje sunt și ei eșecuri lamentabile.