Prima pagină, 3 mai 2017

Adevărul dezvăluie că hackeri ai grupării ‘Anonymus’  au spart servere care găzduiau fotografii și filme pornografice cu minori, ajutând la prinderea unor români pedofili. Unul dintre aceștia este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 3 ani, în schimbul unor sume de 500 sau 600 de lei, pe care le oferea părinţilor.

Potrivit României Libere, după 16 ani în care a fost condus de liderul PSD Liviu Dragnea, Teleormanul se zbate într-o situaţie economică extrem de dificilă, chiar mai gravă decât a Vasluiului, judeţ văzut multă vreme ca un pol al sărăciei. Sunt în ţară zone care au cunoscut o dezvoltare economică spectaculoasă, precum Clujul sau Timişoara. La polul opus, sunt cele care au rămas în aceeaşi sărăcie crâncenă, cu o populaţie dependentă de ajutoare de stat. În Vaslui şi Teleorman, numărul pensionarilor şi asistaţilor social îl depăşeşte cu mult pe cel al angajaţilor, iar aceştia din urmă au printre cele mai mici salarii la nivel naţional. Veniturile extrem de reduse ale populaţiei locale, dar şi lipsa forţei calificate de muncă nu atrag nici investitori. Oamenii sunt dependenţi de ajutoarele sociale, iar statul reuşeşte performanţa să fie cel mai mare angajator.

Jurnalului Naţional observă că ‘legea fațadelor’ și cea care obligă proprietarii să-și întrețină clădirile nu pot fi aplicate în România. Avem un procent foarte mare de proprietari săraci care dețin clădiri-monument sau amplasate în centrele istorice ale orașelor. În baza programului prevăzut de OUG 20/1994, în perioada 2002-2016 au fost consolidate doar 18 astfel de imobile.

Ziarul Financiar consemnează că grupurile-mamă şi-au înjumătăţit liniile de finanţare către băncile din România faţă de începutul crizei. Maximul de 26 de miliarde de euro a fost atins în 2008. Anul trecut, după încetarea Acordului de la Viena, resursele externe au coborât la 11 miliarde de euro în România.

Gazeta Sporturilor notează că Sergiu Hanca, omul care i-a readus pe dinamovişti în lupta pentru titlu, este fan al filmelor cu supereroi. Până anul trecut, fotbalistul nu marcase în Liga I. În acest sezon, jucătorul-revelaţie al lui Dinamo are 11 goluri şi 13 assisturi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS