Prima pagină, 3 iunie

Adevărul titrează telegrafic: Victor Ponta a dictat, Senatul a executat, Dan Şova a scăpat. Mai întâi, premierul a criticat procurorii pentru că vor să-i aresteze prietenul. Apoi, majoritatea formată în jurul PSD a reuşit, pentru a doua oară, să-l scoată pe fostul ministru din ghearele justiţiei.

Victor Ponta s-a întors la momentul 2012, titlul mare de pe prima pagină a României libere. Noile atacuri la adresa sistemului de justiţie, ajuns la o cotă de încredere îngrijorătoare pentru politicieni, i-au adus şefului guvernului o nouă sesizare la Inspecţia Judiciară. Între altele, Victor Ponta a pus la îndoială condamnarea la închisoare cu suspendare dictată în cazul apropiatului Liviu Dragnea.

Evenimentul zilei dezvăluie cum îl învăţa un fost ofiţer SRI pe un afacerist corupt să se ferească de filaj. Între sfaturile date de Daniel Dragomir se număra acela de a nu folosi cuvinte precum bombă, preşedinte, terorist sau Allah. Rami Ghaziri este acuzat, dar şi denunţător, în mai multe dosare.

Cum ajung economiile românilor în Africa, aflăm din Jurnalul naţional. Par de bună credinţă, dar te lasă fără bunuri şi fără bani cât ai clipi. Escrocii se ajută de fotografii, extrase de cont false sau poveşti lacrimogene. Unii români i-au crezut şi au rămas cu paguba.

Companiile listate la bursă ţin “la saltea” peste 15 miliarde de lei, potrivit Ziarului Financiar. Firmele aveau în conturi echivalentul a 20% din capitalizarea cumulată, semnal că lipsesc investiţiile sau achiziţiile care să creeze valoare pentru investitori.

Ghencea devine casă pentru altă echipă, anunţă Gazeta sporturilor. Steaua nu mai are loc în baza Ministerului Apărării, unde – începând de săptămâna viitoare – se vor antrena Pandurii, formaţie gorjeană care ia în calcul şi varianta de a juca în Capitală din sezonul viitor.