Confidenţialitate

Prima pagină, 3 iulie

Cotidianul Puterea scrie despre afaceristul Horia Simu, unul dintre proprietarii Cuprom, supranumit și „bancherul cuprului”, reţinut într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil din Bucureşti. Prejudiciul este estimat la peste 55 de milioane de euro. De altfel, Horia Simu se află în topul persoanelor care au beneficiat de cele mai mari despăgubiri din partea statului.

Grecii simt criza în buzunare, notează ediţia de weekend a ziarului Adevărul. Au trecut doar două zile de la intrarea în incapacitate de plată, iar primele victime ale crizei de lichidităţi sunt pensionarii, forţaţi să stea la cozi la bănci. Benzinăriile, feriboturile şi comercianţii căută soluţii alternative de plată pentru a se putea aproviziona.

Despre o crimă perfectă din vina unui procuror citim în Evenimentul zilei. 4 tineri, bănuiți că au ucis o femeie în bătaie pentru 100 de lei, au fost lăsați liberi. Judecătorii au considerat că nu există suficiente probe împotriva suspecților.

Potrivit Jurnalului naţional, setea de alcool a românilor se stinge cu 2,8 milioane de euro anual. În medie, românul bea în fiecare an 74 de litri de bere, 24 de litri de vin şi 2 litri jumătate de tărie, potrivit statisticii. Consumul este în realitate mult mai mare, ţinând cont că în zonele rurale oamenii îşi fac singuri băutură, care nu apare în datele oficiale.

Potrivit Ziarului Financiar, România este în continuare o destinaţie bună de investiţii pentru că are forţă de muncă bine pregătită şi mai ieftină comparativ cu alte state. Angajaţii din Bucureşti costă mai puţin decât cei chinezi, dar sunt mai scumpi decât indienii.

Într-un interviu acordat Gazetei sporturilor, Mirel Rădoi spune că, în timp ce lumea îl vede dur, el este un sensibil. Antrenorul roş-albaştrilor regretă că a renunţat la şcoală şi îi sfătuieşte pe copii să nu îi urmeze exemplul. Cât priveşte prezentul, Mirel Rădoi crede că Steaua va mai da lovituri în campania de transferuri.