Confidenţialitate

Prima pagină, 29 martie 2017

La 6 ani de la investigaţia jurnalistică lansată de Gazeta Sporturilor, s-au dictat primele condamnări la închisoare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea, fost ministrul al Dezvoltării şi Turismului, a primit 6 ani de închisoare, iar Rudel Obreja, care a condus Federaţia de Box, a primit 5 ani de închisoare. Înalta Curte le face dreptate românilor păgubiţi de această afacere şi confiscă sumele imputate ambilor inculpaţi.

Upercut, titrează Adevărul. Dosarul ‘Gala Bute’ a ajuns în repriza primelor condamnări. Fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea a fost condamnată, ieri, de judecătorii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare. Alţi șase inculpaţi au fost condamnaţi. Unul singur a fost achitat. Sentinţele pot fi contestate la completul de 5 judecători.

S-a rezolvat! observă Evenimentul Zilei. După două săptămâni în care clinica vieneză AKH a refuzat să efectueze transplanturi de plămâni pentru pacienţii români, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că s-a căzut la pace. În primă fază, înţelegerea vizează 10 pacienţi, în condiţiile în care, la acest moment, pe lista de evaluare a medicilor austrieci se află 5 români.

România Liberă notează că preţul gazelor pentru populaţie rămâne ‘îngheţat’. Statul va continua să ţină în frâu factura finală plătită de consumatorii casnici şi după liberalizarea de la 1 aprilie. Deşi furnizorii vor cumpara gaze mai scump, ei vor fi obligaţi să le vânda la preţul actual, de 60 lei/MWh, timp de un an. Astfel, tariful final pentru populaţie va creşte cu doar 1-2% de luna viitoare, după cum a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE. Totodată, consumatorii vor avea la dispoziţie, în premiera, un comparator de preţuri.

Ziarul Financiar consemnează că, după 4 ani de pierderi, Alro Slatina avut un profit net de 67 milioane de lei în 2016, potrivit rezultatelor financiare prezentate ieri. Compania a redus costurile şi a renegociat contractele cu unii furnizori. Rezultatul este cu atât mai bun cu cât, anul trecut, piața aluminiului a înregistrat o scădere a cotațiilor. Alro anunţă că va investi în producţie şi în eficientizare energetică.