Confidenţialitate

Prima pagină, 29 martie 2016

Alocaţiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul, titrează Adevărul. PSD şi PNL au bătut palma pentru susţinerea proiectului de lege pentru mărirea indemnizaţiilor de creştere a copilului. De cealaltă parte, executovul tehnocrat spune că nu are bani în buget şi acuză partidele că urmăresc interese electorale.

România Liberă scrie că atacul cu zeci de victime din Pakistan a readus în atenţie problema violenţelor la care sunt supuşi creştinii în lume. Peste 7.000 au fost ucişi în 2015, în creştere cu 63% în numai un an. Persecuţiile comise faţă de un creştin sunt descrise ca „orice fel de ostilitate comisă în lume din cauza identităţii sale religioase“. Maltratarea, tortura fizică, detenţia, izolarea, violul, sclavagismul, discriminarea în educaţie sau la muncă sau chiar moartea sunt forme de persecuţie care se petrec zilnic.

Jurnalul Naţional notează că virusul gripal sezonier a mai făcut 8 decese doar în ultima săptămână. Numărul românilor răpuşi de această boală a ajuns la 81. Este primul sezon gripal, după pandemia din 2009, în care numărul celor răpuşi este de două ori mai mare faţă de media înregistrată în ultimii cinci ani. Medicii spun că este vorba de infecţii severe, cauzate de virusul AH1N1, care a devenit mult mai agresiv.

Ziarul Financiar face primul clasament al companiilor miliardare în euro în 2015. Firmele din energie domină cea mai „exclusivistă“ divizie de business, dar producătorul auto Dacia câştigă campionatul.

10 te obligă, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. După meciul formidabil reuşit cu Spania, Nicolae Stanciu şi-a depus candidatura pentru cel mai dorit număr din istoria fotbalului, purtat pentru România de Nicolae Dobin şi Gheorghe Hagi.