Confidenţialitate

Prima pagină | 28 martie 2019

Adevărul dezvăluie planul secret al PSD pentru sabotarea referendumului pe Justiţie. Deşi consultarea populară ar urma să fie organizată concomitent cu alegerile europarlamentare, Guvernul va organiza secţii de vot diferite, spun surse politice. Astfel, PSD va putea mobiliza electoratul la urne pentru euroalegeri, dar în același timp va sabota atingerea cvorumului de prezenţă la referendum (de 30%).

Jurnalul Naţional scrie că toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană vor fi echipate cu dispozitive care îi vor opri în mod automat pe șoferi să depășească limita de viteză. Cel mai probabil, Parlamentul European va ratifica noile măsuri în luna septembrie. „Asistentul inteligent pentru viteză” utilizează date GPS și camere de recunoaștere a semnelor de circulație pentru a detecta limitele de viteză pe tronsoanele de drum unde se află mașina. Șoferii vor putea anula efectul limitatorului apăsând puternic accelerația, deoarece există anumite situații, cum ar fi depășirea rapidă a mașinii din față, când creșterea vitezei poate salva viețile persoanelor aflate în vehicul.

Ziarul Financiar scrie că taxa bancară a fost decuplată de ROBOR. Ministerul Finanţelor nu a renunţat în cele din urmă la schimbarea formulei de calcul a indicelui la care sunt legate creditele în lei, prin introducerea unui nou indice de referinţă ce ar urma să fie calculat pe baza tranzacţiilor interbancare efective, nu în func]ie de cotaţii. Modificarea legislativă intră în vigoare din 2 mai.

Potrivit Gazetei Sporturilor, pârâte la FRF de Universitatea Craiova, Astra și FCSB vor fi anchetate pentu încălcarea integrității competiției. Oltenii acuză meciul ciudat dintre cele două cluburi, giurgiuvenii pierzând cu 0-2 o partidă împotriva echipei patronate de Gigi Becali, căruia îi datorau mai mult de un milion și jumătate de euro la ora jocului.