Prima pagină, 28 martie 2017

Jurnalul Naţional avertizează că sistemul energetic românesc are toate şansele să fie lovit de cea mai mare criză pe care a cunoscut-o în ultimii 27 de ani. Efectele, care se vor traduce prin foarte multe insolvenţe şi falimente în domeniu, se vor propaga însă în toate direcţiile, neocolind nici sistemul bancar. Guvernul mai are la dispoziţie doar patru zile pentru a preveni situaţia. De la 1 aprilie, producătorii de energie regenerabilă îşi vor primi certificatele verzi care le-au fost amânate începând cu anul 2013.

Adevărul continuă să scrie despre ‘România lucrului prost făcut’. Amara, pe vremuri o mare atracţie datorită lacului şi nămolului cu proprietăţi benefice pentru sănătate, s-a transformat tot mai mult, după Revoluţie, într- o fantomă a staţiunii care a fost. Oraşul are, de anul trecut, un centru de informare turistică realizat printr-o investiţie de 500.000 de lei, fonduri comunitare. Până acum, însă, i-au trecut pragul doar 25 de turişti.

Din România Liberă aflăm că procesul de alegere a conducerii Colegiului Psihologilor se desfăşoară în aceste zile, pe fondul lipsei de transparenţă, în dispreţul legii şi al procedurilor interne. Cea mai mare parte a psihologilor acuză actuala conducere că abuzează de putere, acţionând discreţionar prin invalidarea candidaţilor care nu le-ar acorda votul. Preşedintele Colegiului, Mihai Aniţei, este acuzat că nu permite audituri interne care sa arate pe ce sunt cheltuite milioane de euro colectate de la psihologi.

Ziarul Financiar consemnează că Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe piaţa locală, cu peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide fabrica de la Piteşti, unde producea cablaje pentru industria auto. Pe de o parte, a scăzut cererea pentru aceste produse, al căror ciclu de viaţă se apropie de final, iar pe de altă parte unul dintre principalii clienţi ai companiei germane a decis să îşi mute producţia în Mexic.

Sub titlul ‘Mai scump, mai slab’, Gazeta Sporturilor scrie că selecţionerul Cristoph Daum câştigă cu 120.000 de euro mai mult decât predecesorul Victor Piţurcă, dar a obţinut jumătate din punctele acestuia. Egalul alb cu Danemarca a adus naţionala de fotbal la 4 meciuri consecutive fără gol marcat. Din toată Europa, doar două echipe se mai pot ‘lauda’ cu o asemenea ‘performanţă’, anume San Marino şi Malta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS