Prima pagină, 28 martie 2016

Potrivit Adevărul, procurorii anticorupţie i-au făcut un adevărat profil infracţional deputatului Sebastian Ghiţă pentru a-i convinge pe colegii acestuia  să voteze încuviinţarea arestării sale preventive. Parlamentarul este descris de anchetatori ca fiind un „naş mafiot“, care, deşi nu avea o funcţie în stat, controla toate instituţiile publice.

România Liberă scoate de la sertat un proiect de lege care se plimbă prin Parlament de un an şi jumatate şi poate arunca în aer campania electorală pentru locale. Toţi aleşii care acum au interdicţie să candideze, în urma unor sentinţe de incompatibilitate sau conflict de interese, vor putea intra în bătălia electoral. Iniţiativa Cristianei Anghel mai are de bifat doar votul final pozitiv în plenul Senatului, faza în care poate ajunge saptamâna aceasta.

Jurnalul Naţional consemnează un verdict al judecătorilor. Sistemul este principala entitate răspunzătoare pentru moartea unui pacient, se arată în motivarea unei sentinţe de către Curtea de Apel Bucureşti. Spitalul „Sfântul Ioan” este obligat să plătească 125.000 de euro familiei bărbatului care a murit acolo, în 2006, în aşteptarea unei transfuzii de sânge. Statul este acuzat că acţionează discriminatoriu.

 Ziarul Financiar observă efectul neaşteptat al supracomenzilor pentru export. În criză de personal, companiile din vest au început să cutreiere satele din Moldova. Relocarea angajaţilor majorează costurile cu personalul de până la două ori şi jumătate.

Gazeta Sporturilor se întreabă de ce naţionala nu joacă în meciurile oficiale ca în cele amicale. După 2-2 cu Italia, România a bifat o nouă remiză cu o super-putere europeană. Tricolorii au jucat curajos, dominând în câteva rânduri Spania, campioană continentală.