Prima pagină | 28 mai 2019

Adevărul consemnează că liderul condamnat al PSD a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde îşi va petrece primele 21 de zile din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni în în secţia de carantină şi observare. Încă din prima zi de detenţie, lui Liviu Dragnea îi vor fi efectuate examenele medicale şi vaccinările necesare, urmând că în perioada de carantină să aibă loc mai multe activităţi de evaluare şi intervenţie iniţială, o evaluare psihologică şi măsuri de informare şi documentare care să-l pregătească pentru perioada de detenţie. În aceste 21 de zile de detenţie, medicul penitenciarului urmează să stabilească starea sănătăţii şi a capacităţii de muncă, întocmindu-i o fişă medicală care, ca şi dosarul de penitenciar, îl va însoţi pe acesta pe toată durata executării pedepsei cu închisoare.

Jurnalul Național scrie despre efectele politice ale condamnării lui Liviu Dragnea. Într-o primă ședință fulger, social-democrații au convenit ca Viorica Dăncilă să preia interimar conducerea partidului. Șefa guvernului admite că încarcerarea lui Liviu Dragnea reprezintă un moment dificil pentru PSD. Viorica Dăncilă promite și o analiză a rezultatelor surprinzător de slabe obținute de PSD în alegeri.

Potrivit Ziarului Financiar, bursele europene au înregistrat creșteri în ședința de luni, în condițiile în care forțele politice tradiționale au păstrat controlul în legislativul comunitar. Piețele din Marea Britanie și Statele Unite au fost închise pe fondul sărbătorilor legale. Ultimele 3 săptămâni bursiere au fost marcate de un declin global cauzat de escaladarea tensiunilor comerciale dintre americani și chinezi.

Dublă lovitură, titrează Gazeta Sporturilor. Cele două vedete ale Gaz Metan Mediaș, Rondon și Luis Aurelio, au fost convinse să plece la campioana CFR Cluj. Antrenorul medieșenilor îl joacă pe degete pe finanțatorul FCSB. Edward Iordănescu îi lasă sezația că îi va accepta oferta, dar negociază în tot acest timp cu actualii patroni prelungirea contractului pentru încă 3 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS