Prima pagină | 28 februarie 2019

Adevărul dezvăluie culisele votului pentru șefia Parchetului european. PSD și-a infiltrat europarlamentarii în locul celor bulgari ca să voteze împotriva Laurei Codruţa Kövesi în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie și afaceri interne a legislativului comunitar, dar PNL a răspuns cu o mutare similară și a înclinat balanţa în favoarea fostei șefe a Direcţiei Anticorupţie.

Războiul din Justiţie ia amploare, consemnează România Liberă. Preşedintele Klaus Iohannis i-a atacat, din nou, pe guvernanţi pentru modificările repetate ale legislaţiei. La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut abrogarea ordonanţei prin care au fost modificate, fără dezbatere, legile Justiţiei.

Jurnalul Naţional scrie despre hectarele otrăvite ale României. Cele peste 100 de iazuri de decantare și o mie de halde de steril din țară sunt adevărate bombe ecologice, amorsate de indiferență. Având bugete infime, primăriile s-au trezit cu o problemă ale cărei costuri sunt estimate la un miliard de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, România a exportat servicii IT&C de 4 miliarde şi jumătate de euro în 2018, dublu faţă de acum cinci ani. Sectorul tehnologiei a depăşit agricultura, care a avut exporturi de 4 miliarde de euro. IT&C-ul românesc numără 183.000 de angajaţi.

Gazeta Sporturilor observă că, fără greșeală, antrenorul interimar al CFR, Alin Minteuan, a bifat, aseară, a doua victorie la rând, cu același 1-0. Clujenii i-au eliminat pe covăsnenii de la Sepsi din sferurile Cupei României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS