Confidenţialitate

Prima pagină, 28 aprilie 2015

Despre supriza pe care ne-o pregătesc hipermarketurile scrie România liberă. Organizaţiile patronale susţin că înaintea scăderii taxei pe valoare adăugată la produsele agroalimentare există mai multe semne că marile magazine îşi vor mări marja de profit. Renegocierea taxelor cu furnizorii ar urma să o vedem în preţurile de la raft.

Jurnalul naţional ne explică de ce, în România, nu există două pensii la fel. Legea pensiilor a fost modificată de aproape 80 de ori în ultimul deceniu. Schimbările au provocat un coşmar birocratic. Între pensia minimă, de 400 de lei, şi cea maximă, de 28.800 de lei, există peste 5 milioane de pensii diferite, deşi – în multe cazuri – condiţiile de pensionare sunt identice.

Evenimentul zilei publică povestea “Regelui Pădurilor”. Stenogramele din dosarul ce îl vizează pe Gheorghe Ceteraş, acuzat de retrocedări frauduloase, dezvăluie modul în care samsarii de terenuri pun mâna pe suprafeţe întinse de pădure. Milionarul şi-a construit o adevărată reţea de magistraţi şi funcţionari care îi ofereau sprijin.

În perspectiva alegerilor locale, marile partide mutilează democraţia, notează Adevărul. PNL şi PSD oferă cele mai stupide explicaţii pentru “consensul” cu care au adoptat un proiect de lege într-un total dispreţ faţă de electorat: alegerea primarilor dintr-un singur tur, iar a preşedinţilor de Consilii Judeţene prin negocierea dintre consilieri.

Inteligenţa autohtonă are mare căutare pe pieţele externe, potrivit Ziarului Financiar. România a exportat, anul trecut, servicii creative în valoare record, de 15 miliarde de euro. Domeniul se dovedeşte principala sursă de apariţie rapidă a unor locuri de muncă bine plătite.

Arbitrul cu colţi de argint, titrează Gazeta sporturilor. George Găman, un tânăr de doar 30 de ani, va conduce confruntarea Steaua – ASA Târgu Mureş. Marele derby al campionatului se joacă mâine seară, de la 21 şi 30 de minute.