Prima pagină | 27 octombrie 2017

Adevărul scrie că şefii magistraţilor cer ca Legile Justiţiei să fie retrase din Parlament. Modul în care liderii coaliţiei PSD-ALDE vor să treacă, în procedură de urgenţă, proiectul de reformă a stârnit reacţii dure din partea înalţilor magistraţi. Preşedintele Curţii Supreme şi procurorul general susţin că nu s-au respectat legislaţia de elaborare şi adoptare a actelor normative, transparenţa şi dialogul între instituţii.

Ziarul Financiar observă că, la 10 ani de prezenţă în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut al României este dublu, de 9.000 de euro per capita, dar datoria externă este triplă. Populaţia a pierdut 3 milioane de persoane şi se nasc tot mai puţini copii. În plus, rata abandonului şcolar a crescut.

Jurnalul Naţional anunţă chilipiruri în boutique-ul exclusivist al Fiscului. Diamante, super-bolizi de sute de cai-putere, clădiri, vinuri unice de colecţie sau chiar podgorii întregi se găsesc în „vitrina” magazinului online ANAF, cu puncte de lucru în întreaga ţară. Preţurile sunt mai mult decât accesibile. Condiţia este să te descurci în hăţişul site-ului Agenției, învechit şi greu de manevrat.

România Liberă scrie despre risipă. Fondul de Garantare a Asiguraţilor, instituţia căreia fosta conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară i-a conferit puteri uriaşe, a cheltuit în 2016 aproape 17 milioane de lei doar pe salariile angajaţilor. Suma este echivalentă unor venituri medii de aproape 12.000 de lei per angajat, şi a crescut de aproape şase ori faţă de anul 2015.

BB în acțiune, titrează Gazeta Sporturilor. Derbiul de duminică dintre CSU Craiova și FSCB propune o înfruntare între cei mai în formă jucători din Liga 1, Alexandru Băluță și Constantin Budescu. Cei doi sunt lideri la eficiență în echipele din care fac parte. Olteanul a înscris 11 goluri în acest sezon, iar stelistul 12.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS