Prima pagină, 27 octombrie 2016

Într-un interviu pentru ziarul Adevărul, şeful statului a desfiinţat modalitatea prin care a trecut în Parlament proiectul anulării celor 102 taxe nefiscale, lege ajunsă la Cotroceni pentru promulgare. Klaus Iohannis l-a acuzat de populism pe iniţiatorul Liviu Dragnea, a cărui ambiţie de a ajunge premier – deşi e condamnat la doi ani de închisoare cu executare – a fost curmată din nou de preşedinte. În schimb, acesta s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului tehnocrat, ajuns la Palatul Victoria într-un moment de criză generată de tragedia din Colectiv. Preşedintele a refuzat să se exprime în favoarea unui candidat la preşedinţia Republicii Moldova sau a Statelor Unite.

România Liberă scrie despre ultimul tun al fostului edil general Sorin Oprescu. În 2009, Primăria Capitalei a alocat peste 200 de milioane de lei pentru construirea unui spital pentru copii cu aproape 300 de paturi. După 7 ani, proiectul are un bilanţ negru: construcţia este finalizată în proporţie de 80%. Lucrările s-au oprit în 2015. Singurul câştigător este o firmă deţinută de parteneri de afaceri ai lui Sorin Oprescu.

Jurnalul Naţional notează că Aeroportul Băneasa este vânat de mai bine de 10 ani de mulţi dintre băieţii deştepţi. Portofoliul: 200 de hectare de teren pe care se află cea mai bună pistă din ţară. Aceasta este rezervată însă doar bogaţilor, pentru că operatorii low cost nu mai au voie să aterizeze aici de șase ani. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, anunţă redeschiderea aeroportului, în condiţiile în care cel de la Otopeni nu mai face faţă traficului.

Ziarul Financiar consemnează o concluzie a Consiliului Concurenţei, potrivit căruia preţurile la benzină fără taxe sunt mai mari în România decât media Uniunii Europene. Într-un raport, instituţia atrage atenţia asupra gradului redus de concurenţă în piaţa carburanţilor. Situaţii similare se petrec şi în cazul cimentului, a cardurilor, gazelor naturale şi farmaciilor.

Gazeta Sporturilor observă că Dinamo era să se facă de râs în fața echipei secunde din Șoseaua Ștefan cel Mare. Patrick Petre a salvat onoarea câinilor mari, înscriind pentru 2-1. Confruntarea din Cupa României a fost cu atât mai stranie cu cât cele două formații împart același stadion, au același patron, fotbaliști comuni și aceiași suporteri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS