Confidenţialitate

Prima pagină | 27 martie 2019

Potrivit Adevărul, ministrul Educaţiei a anunţat că programa şcolară pentru Matematică va fi revizuită. Pe lista Ecaterinei Andronescu sunt alte materii. Dascălii atrag atenţia că acest proces s-a făcut haotic în anii trecuţi, făcându-i pe elevi să urască matematica.

Jurnalul Naţional publică topul județelor după banii puși la bancă. Date furnizate de BNR și Comisia de Prognoză n Cluj, la distanţă astronomică de Giurgiu. Bănăţenii, fără drag de economisire. Capitala, în altă galaxie.

România Liberă scrie că ministerul rus al Apărării a organizat în Crimeea un exerciţiu militar cu peste 1.500 de paraşutişti, iar ţara cea mai vulnerabilă în faţa unui asemenea atac pare a fi România. Potrivit specialiştilor militari, paraşutiştii sunt o categorie de militari prin excelenţă ofensivă. Folosirea de vehicule-amfibie în exerciţiu sugerează că trupele ruse se pregătesc pentru a debarca pe ţărmul unui stat riveran Marii Negre. Dintre aceste ţări, Ucraina şi Georgia au frontiera terestră cu Rusia, aşadar ar putea fi atacate mai uşor de pe uscat. Turcia are o relaţie privilegiată cu Rusia, astfel ca ţările cele mai expuse în faţa unei debarcări a paraşutiştilor ruşi ramân România şi Bulgaria.

Ziarul Financiar observă că o companie de stat este cea mai generoasă cu investitorii de la bursă. Romgaz, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România şi cea mai valoroasă companie de stat de la bursă, intenţionează să îşi remunereze acţionarii cu dividende cu un randament de 13,3% din rezultatul pe 2018, ceea ce înseamnă că emitentul de stat prezintă cel mai ridicat randament din rândul celor 25 de acţiuni care intră în structura indicelui BET-XT, potrivit datelor agregate de ZF.

Gazeta Sporturilor notează că naționala de fotbal s-a distrat, aseară, cu cea mai slabă echipă din grupa preliminariilor la Euro 2020, selecționata Insulelor Feroe. Tricolorii s-au impus cu 4 la 1.  Golurile au fost marcate de clujeanul Deac și de bihorenii Pușcaș și Keșeru, acesta din urmă reușind o dublă.