Prima pagină | 27 mai 2019

Revoluţia de la vot PSD,  titrează Adevărul. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, social-democrații aproape că şi-au înjumătăţit scorul electoral de 45,5%, obţinut la alegerile parlamentare din 2016. Înfrângerea PSD a fost generată de mobilizarea impresionantă la vot, comparabilă cu alegerile prezidenţiale din 2014. Românii din diaspora au fost din nou umiliţi de acelaşi ministru de Externe, Teodor Meleşcanu. La secțiile de votare din străinătate s-a așteptat cu orele.

Referendumul peședintelui a atins pragul de prezență, notează România Liberă. La urne au răspuns consultării populare, inițiate de șeful statului, 41% din electorat. Există o a doua condiție, aceea ca cel puțin 25% din voturi să fie valide.

Jurnalul Național consemnează că va fi o zi de foc pentru Liviu Dragnea.  Liderul PSD își va afla, astăzi sentința în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Deși Liviu Dragnea mizează pe o achitare în această cauză, susținând că nu a încălcat legea, pronosticul este unul destul de rezervat. Avocații mizează, totuși, pe o amânare a pronunțării sentinței.

Dinastia campionilor, titrează Gazeta Spoturilor. Ianis și Gică Hagi au pozat cu prima Cupă a României din istoria clubului înființat în 2009. Juniorul va pleca să joace în străinătate, în această vară. Seniorul promite că va încerca să ajungă cu echipa de la Ovidiu în grupele Europa League.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS