Confidenţialitate

Prima pagină | 27 februarie 2019

Adevărul scrie că unul dintre autorii atacului mafiot de la Focşani a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis “Gigi Englezu”, fusese condamnat în 2017 la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic şi consum ilicit de droguri şi trebuia să fie eliberat, în mod normal, în septembrie 2019. Individul a ieşit însă din puşcărie în iulie 2018, printr-o decizie a Judecătoriei Focşani. Cei 3 au ucis un afacerist, pe care l-au urmărit în trafic şi l-au împuşcat.

România Liberă consemnează că social-democratul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaţilor, consideră că procurorii care au protestat în ultimele zile, nemulţumiţi de noile modificări aduse legilor Justiţiei, ar trebui traşi la răspundere. În opinia sa, legea nu lasă loc de interpretări în privinţa sancţiunilor pentru suspendarea activităţii în unităţile de parchet. Şefa Internelor, a criticat la rândul său greva din instanţe, Carmen Dan opinând că magistraţii încalcă legea, deşi ar trebui să fie primii care o respectă.

Ziarul Financiar observă lumini şi umbre în vistieria ţării după execuţia bugetară din prima lună, anume venituri de plus 15% şi cheltuieli suplimentare de 23%. Surplusul bugetar de 717 milioane de lei este cel mai mic înregistrat într-o primă lună din an, din 2011 încoace.

Jurnalul Naţional observă un război atomic la orizont. După ce aviația indiană a bombardat teritoriul pakistanez, tensiunile dintre două state, care dispun de arme nucleare, au atins cote fără precedent. New Delhi dă de înțeles că va continua să răspundă în forță la pericolul reprezentat de grupările teroriste sprijinite de pakistanezi, iar Islamabadul și-a mobilizat trupele la frontieră. Îngrijorați de perspectiva unui conflict, europenii îndeamnă la “maximă reţinere”.

Pus la pământ, titrează Gazeta Sporturilor. A început demolarea Stadionului Giulești. Arena a fost inaugurată în vara anului 1939, în prezenţa Regelui Carol al II-lea. Noua arenă din Grant va avea 14.000 de locuri, va costa 29 de milioane de euro și ar trebui să fie gata până în primăvara anului viitor.