Confidenţialitate

Prima pagină, 26 septembrie 2017

Tribunalul PSD a decis, titrează Adevărul. Liderii social-democraţi au dat deja verdictul în cazul dosarului privind Insula Belina. Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt nevinovate în ochii partidului. Cea din urmă va rămâne şi cu imunitatea parlamentară. Potrivit procurorilor anticorupţie, mai multe persoane cu funcţii publice, printre care şi cele două, au trecut ilegal părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Ziarul Financiar notează că firmele sunt îngrijorate de noile modificări ale Codului Muncii, pentru că nu ştiu cum să aplice legea astfel încât să nu rişte amenzi de la inspectorii de muncă. În acelaşi timp, au dificultăţi în recrutare din cauza deficitului de personal, fiind nevoite să aducă muncitori asiatici la costuri mai mari. Companiile acuză autorităţile că au birocratizat foarte mult procedurile prin noile modificări ale Codului muncii – cum este cazul menţionării orei venirii şi plecării fiecărui angajat de la birou.

Amintind că se apropie sezonul virozelor, România Liberă atrage atenţia că lipsa unor controale preventive şi a educaţiei sanitare în colectivităţile de copii cresc riscul raspândirii şi apariţiei complicaţiilor severe la boli contagioase. În prezent, există la nivel naţional doar 20 de cabinete de medicină şcolara în mediul rural, la care sunt repartizaţi doar 6 medici şi un stomatolog. Personalul medical lipseşte şi din multe grădiniţe, şcoli, licee şi universităţi.

Potrivit Jurnalului Naţional, doar o firmă din 430 este sigură. Deşi ţara noastră este ‘tigrul’ Europei şi înregistrează cea mai mare creştere economică din spaţiul comunitar, avansul este realizat de 6.500 de companii din cele 640.000 care funcţionează în România. Numai 1.500 au active de peste zece milioane de euro, adică prezintă interes pentru consultanți, investitori și bănci.

Gazeta Sporturilor scrie că Dennis Man este stelistul cu cele mai multe goluri înscrise în acest sezon, 6 la număr. Reuşitele sale au adus 9 dintre cele 25 de puncte din actuala ediţie.  Fotbalistul de 19 ani are un salariu de doar 5.000 de euro lunar, dar a bifat cele mai multe minute din lotul Stelei, peste vedete precum Denis Alibec, Constantin Budescu sau Felipe Teixeira.