Confidenţialitate

Prima pagină, 26 septembrie 2016

Adevărul notează că apropierea alegerilor aduce strechea printre politicieni. Terminarea mandatelor de parlamentari îi determină pe unii aleși să facă, pe lângă obișnuitele promisiuni electorale, declarații care sfidează logica și bunul-simț. Spre exemplu, Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, i-a jignit pe militari. În opina sa, este mai periculos să faci politică decât să fii pe front.

Sub titlul “Impostor cu epoleţi”, România Liberă scrie că Gabriel Oprea a sărit de la gradul de căpitan, direct la cel de colonel. După numai un an, în 2001, fostul vicepremier a fost avansat general de brigadă cu o stea, prin încălcarea tuturor legilor militare.

Din Jurnalul Naţional aflăm că Mihail Veştea, fostul primar al Predealului, ar putea fi cap de listă la alegerile din decembrie, din partea PNL Braşov. Chiar dacă în declaraţia sa de avere se laudă doar cu un Oltcit, politicianul a desfăşurat afaceri de zeci de milioane de euro, toate prin intermediul soţiei, fiicei şi surorii sale. A fost anchetat în mai multe dosare privind retrocedări ilegale în Predeal, dar a scăpat de răspundere penală graţie prescrierii. Există informaţii că a retrocedat în cele patru mandate ale sale de primar o suprafaţă de teren mai mare decât cea reală a Predealului.

Potrivit Ziarului Financiar, piaţa muncii suferă de deficit de candidaţi în domeniul IT. Specialiştii în Resurse Umane spun că, în câţiva ani, problema va apărea şi cu vorbitorii de limbi străine. Nevoia va creşte ca urmare a maturizării relaţiilor comerciale dintre România şi Europa de Vest.

Lider ţinut din fluier, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Steaua a câştigat 3 puncte, aseară, pe “mâna” arbitrului Ovidiu Haţegan. “Centralul” le-a dat oaspeţilor un penalty inexistent la scorul de 1-1, apoi a inventat un fault din care echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a marcat golul victoriei.