Prima pagină | 26 martie 2018

Potrivit României Libere, terenurile noastre agricole rămân cele mai ieftine din Uniunea Europeană, fapt care îi atrage ca un magnet pe investitorii străini. Actuala legislaţie permite o deplină libertate de a cumpăra pamânt, fără vreo restricţie, spre deosebire de celelalte state europene, unde achiziţiile sunt condiţionate strict. Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), susţine că românii şi-au vândut terenurile la preţuri derizorii din ignoranţă sau din lene.

Adevărul scrie despre guvernarea mută. Doar 7 din cele 24 de ministere au purtător de cuvânt, deşi de mai bine de un an, coaliţia PSD-ALDE pune toate eşecurile guvernării pe seama “problemelor de comunicare”. Pentru a furniza numele purtătorilor de cuvânt, unele ministere vor solicitări scrise adresate biroului de presă. În cazul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, comunicarea se complică, fiind intermediată de centrală – singurul număr de telefon de pe site. Odată format, un robot te plimbă prin taste şi departamente.

Jurnalul Naţional consemnează că moţiunile simple erau cândva urmărite cu sufletul la gură, fiind un prilej pentru Opoziţie de a afecta serios reputaţia unui ministru, chiar dacă de cele mai multe ori moţiunea îndreptată împotriva sa era respinsă. Între timp, moţiunile simple au ajuns pure formalităţi pe care le bifează Opoziţia, iar interesul mediatic stârnit este aproape nul. Paradoxal, în această legislatură, doar PSD a fost eficient când a venit vorba de moţiuni.

Potrivit Ziarului Financiar, în ultimul deceniu, românii au cumpărat 16 milioane de telefoane inteligente, pe care au cheltuit 4 miliarde de euro. Luna decembrie rămâne cea în care se înregistrează, în mod tradiţional, cele mai mari vânzări dintr-un an. În 2017 Samsung, Huawei şi Nokia (brand deţinut de compania HMD Global) sunt cele care au livrat, în această ordine, cel mai mare număr de telefoane mobile de pe piaţa autohtonă, respectiv aproape 3 milioane din 4,7 milioane cât a fost întreaga piaţă. Din punct de vedere valoric, Apple a atins în decembrie cea mai mare cotă de piaţă la nivelul întregului an, în timp ce Samsung a avut una dintre cele mai mici cote la nivelul anului. Huawei a atins în decembrie o cotă record de piaţă după încasări.

S-a stins Nae Tilihoi, notează Gazeta Sporturilor. Unul dintre cei mai sufletişti jucători ai Craiovei Maxima avea 61 de ani, fiind răpus de o boală incurabilă. Născut la Brăila, Nae Tilihoi a câştigat două trofee de campion şi patru cupe ale României, a evoluat în 294 de partide în prima divizie, marcând de şapte ori, şi a avut 10 apariţii sub tricoul naţionalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS