Prima pagină, 26 iunie

Adevărul de weekend scrie despre copiii care stau cu mâna întinsă ca să meargă la olimpiadă. Zece elevi s-au calificat la un concurs internaţional de Astronomie şi Astrofizică. Deşi educaţia este menţionată în strategia de apărare a ţării, Ministerul Educaţiei se zgârceşte şi finanţează doar plecarea unora dintre tineri.

Jurnalul naţional notează că o familie în care nimeni nu munceşte, dar beneficiază de ajutor social, va trăi prost, dar nu mult mai prost decât una cu salariu minim. Veniturile obţinute din nemuncă se majorează o dată cu numărul de copii şi pot ajunge până la 1.000 de lei. Copiii vor avea la rândul lor dificultăţi financiare când vor deveni adulţi.

Evenimentul zilei urmăreşte afacerile cu tablouri ale unui procuror. Pe când lucra la Direcţia Anticorupţie, Emilian Eva i-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu şi George Copos. Anchetatorii îl acuză de fals în declaraţii şi operaţiuni incompatibile cu funcţia.

Butoaiele cu pulbere de sub PSD, titlul mare de pe prima pagină a României libere. La apelul şefei interimare Rovana Plumb, conducerea social-democrată se reuneşte, în prima zi a săptămânii viitoare, pentru a decide oficial ce va face la votul din parlament pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe. Subiectele fierbinţi pentru partid sunt altele, între care starea coaliţiei şi rezistenţa acesteia, în contextul în care UNPR anunţa că va susţine nominalizarea liberalului Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit Ziarului Financiar, cei mai mari 10 producători de mobilă au angajat, în vreme de criză, aproape 5.000 de muncitori. Recrutările de personal a fost susţinute de creşterea cererii de la export. Cel mai mare angajator din domeniu este o afacere antreprenorială din Maramureş.

La prima conferinţă de presă, Mirel Rădoi i-a transmis un mesaj ferm patronului Stelei, citim în Gazeta sporturilor. Tehnicianul este convins că Gigi Becali nu va încerca să-i impună jucătorii pe teren. Mirel Rădoi a precizat că va pleca singur dacă nu va face performanţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS