Prima pagină | 26 februarie 2019

Adevărul publică povestea femeii care a obligat Statul să-i tragă apă potabilă. Simona Niculescu, care s-a întors în localitatea argeşeană Băiculeşti după 3 decenii în care a trăit în Franţa, a intrat de câţiva ani într-un război juridic dur cu autorităţile, pe care le obligă în instanţă să-şi respecte obligaţiile faţă de contribuabili.

Jurnalul Naţional remacă răscoala magistraţilor. În urma întâlnirii dintre reprezentanţii judecătorilor și procurorilor cu premierul și ministrul Justiției s-a ajuns la un “armistițiu”.  Guvernul renunță la posibilitatea ca judecătorii să conducă marile Parchete, iar Secția pentru Procurori de la CSM va emite în continuare avizele consultative pentru candidaţii propuşi în posturi de conducere. Mișcările protestatarilor în robă continuă, însă, prin blocarea a activității unor Parchete. Chiar și DIICOT își va suspenda activitatea patru ore pe zi, până pe 8 martie.

România Liberă observă că alegerile din Republica Moldova n-au dat un câştigător clar. Partidul Socialistilor a obţinut aproape o treime din mandatele de deputat în circumscripţia naţională. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, PSRM, formaţiunea preşedintelui Igor Dodon (de orientare pro-rusă), a obţinut 31 % din voturi. Pe poziţia a doua se clasează principala formaţiune politică de opoziţie, blocul electoral pro-european ACUM, care a beneficiat de susţinerea a peste 26% dintre alegători, în timp ce pe locul al treilea se situează Partidul Democrat (PDM), al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, cu aproape 24%.

Potrivit Ziarului Financiar, un un român consumă anual 4 kilograme de bânză, luând în calcul doar produsele achiziţionate din chioşcuri, supermarketuri şi hipermarketuri. Hochland, Delaco şi Lactalis domină clasamentul. La acest consum se adaugă şi vânzările din industria ospitalităţii (HoReCa), dar şi piaţa neagră şi autoconsumul, astfel că piaţa totală ar putea fi mai mare.

Gazeta Sporturilor scrie despre un duel voleibalistic românesc la vârf. Știința Bacău și Volei Alba Blaj se întâlnesc, în prima manșă a semifinalei din a doua competiție europeană feminină ca valoare. România va avea pentru prima dată o echipă în ultimul act.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS