Confidenţialitate

Prima pagină, 25 septembrie

România liberă scrie despre peştii mari din dosarul “Apa Nova”. Contractele din ultimii 7 ani ale societăţii bucureştene de apă-canal au intrat în vizorul procurorilor anticorupţie. Printre cei suspectaţi pentru care se cere arestarea preventivă se numără Costin Berevoianu, consilierul personal al primarului suspendat al Capitalei, şi Vlad Moisescu, un apropiat al primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit Jurnalului naţional, refugiaţii scot la iveală slăbiciunile politicii externe. Din 2012 încoace, obositorul război între palate a căpătat o nouă dimensiune, anume cine conduce politica externă a României: preşedintele sau guvernul?

În Adevărul citim despre singura postliceală de detectivi din România. La Colegiul UCECOM “Spiru Haret” din Capitală, în vară, a absolvit a doua promoţie. Meseria de detectiv nu este una pentru amatori. Onestitatea este paşaportul către o reputaţie solidă.

Evenimentul zilei consemnează prima victorie din celulă pentru Gică Popescu. Solicitarea de eliberare condiționată a fostului fotbalist a fost aprobată, ieri, de conducerea închisorii Jilava. Gică Popescu se află în spatele gratiilor de 550 de zile.

Cum poate fi afectată economica românească de scandalul Volkswagen ne explică Ziarul Financiar. În judeţele Arad şi Timiş primii 5 mari exportatori sunt din sectorul componentelor auto, iar în Sibiu şi Braşov 4 din 5 exportatori provin din aceeaşi industrie. Exporturile totale către Germania ale celor patru judeţe s-au ridicat anul trecut la 4 miliarde şi jumătate de euro.

În cea mai neagră perioadă a sa, atletismul românesc e condus pe pile, dezvăluie Gazeta sporturilor. Pentru Federaţia de Atletism lucrează şi se plimbă şefa Poliţiei Locale Arad, viceprimarul de Bacău, un avocat comercial şi o consilieră a cărei singură legătură cu sportul este aceea că îl practică zilnic pentru propria sănătate.