Confidenţialitate

Prima pagină | 25 iunie 2018

Liviu Dragnea aruncă în aer România şi compromite PSD, titrează Adevărul. Prin refuzul de a demisiona din fruntea Camerei Deputaţilor, liderul social-democrat aruncă România într-o zonă nefrecventabilă pentru partenerii externi şi transformă PSD într-un partid tributar strict interesului său personal, anularea pedepsei cu executare. Surse social-democrate au confirmat pentru “Adevărul” că juriştii partidului, în frunte cu Florin Iordache, pregătesc o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, astfel încât Liviu Dragnea să nu mai poată fi condamnat definitiv.

România Liberă analizează strategia lui Klaus Iohannis.  Şeful statului a anunţat că este hotărât să candideze pentru a-şi clarifica intenţiile. În presă au existat zvonuri despre o eventuală desemnare la conducerea Consiliului European în 2019, anul alegerilor prezidenţiale din România. De fapt, adversarii lui Liviu Dragnea – din Opoziţie şi chiar din interiorul PSD – aveau nevoie de certitudinea faptului că şeful statului este dispus sa meargă până la capăt în batalia cu liderul PSD.

Jurnalul Naţional scrie că un milion de români sunt muritori de foame. Deşi economia are cea mai rapidă creştere din Europa, acest lucru nu s-a tradus în reducerea sărăciei, iar problema incluziunii este predominant o constantă rurală. 70% dintre cei săraci trăind în aceste zone, arată un raport al Băncii Mondiale. Situaţia este unică în Uniunea Europeană.

Ziarul Financiar trage un semnal de alarmă. Băncile au refuzat decontarea de cecuri şi bilete la ordin în valoare de 149 de milioane de lei în luna mai a acestui an, cu 30% mai mult decât nivelul înregistrat luna anterioară, potrivit datelor BNR. Plăţile au fost refuzate pentru că bancherii nu au găsit suficiente lichidităţi în conturile clienţilor, mare parte companii, care au iniţiat plăţile. Biletele la ordin şi cecurile sunt utilizate pentru tranzacţiile cu mărfuri dintre companii, plăţile în numerar fiind rar efectuate.

Gazeta Sporturilor îi dedică numărul de luni lui Dorinel Munteanu, ajuns la a 50-a aniversare, recordman al selecţiilor la echipa naţională. “Munti” a debutat în prima ligă în 1988, ultimul dintre cele 488 de meciuri disputându-l la 1 decembrie 2007. La echipa națională, Dorinel Munteanu a evoluat în 134 de partide și a înscris 16 goluri.