Prima pagină, 25 ianuarie 2016

România Liberă l-a descoperit pe autorul ascuns al fenomenului “lucrărilor ştiinţifice” din puşcării. Reducerea pedepsei pentru deţinuţii care scriu cărţi a fost gândită de Nicolae Păun, deputat al minorităii rome. Bine pusă la punct, strategia a fost mascată sub un fals, într-un document oficial al Camerei Deputaţilor de comisia pentru drepturile omului.

România versus Norvegia, titlul mare de pe prima pagină a cotidianului Adevărul. S-a stârnit o adevărată revoluţie când statul norvegian i-a luat în grija sa pe cei cinci copii ai cuplului Bodnariu, la cel mai mic semn de abuz. La noi, lucrurile stau pe dos: autorităţile intervin doar în cazuri-limită, așa cum demonstrează și povestea a 7 fraţi sălbăticiţi din Lumina, smulși din ghearele părinţilor de Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Constanţa.

Potrivit Jurnalului Naţional, sunt judeţe în care se trăieşte ca în India sau Pakistan. Harta salariilor indică diferenţe enorme între regiuni. Jumătate din populaţie îşi duce traiul la limita de avarie.

Ziarul Financiar scrie că primarii comunelor au strâns averi de sute de mii de euro, lucrând numai în funcţii publice. Inţiativa de a oferi pensii speciale foştilor primari şi consilieri locali pune lanterna pe o categorie despre care s-a vorbit prea puţin până acum în România: edilii din mediul rural. Clasamentul celor mai bogate comune este condus de Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, urmată de localităţile ilfovene Corbeanca, Chiajna şi Mogoşoaia.

Gazeta Sporturilor consemnează că Simona Halep a decis să se opereze la sinusuri şi profită de situaţie pentru a-şi odihni tendonul şi pentru a-şi recăpăta moralul. Simona Halep nu va juca la Fed Cup, Doha şi Dubai, dar speră să prindă turneele de la Indian Wells şi Miami, programate în martie.