Prima pagină | 25 ianuarie 2019

Adevărul a căutat răspunsul la întrebarea de ce se calcă în picioare tinerii să intre în Poliţie. Peste 8.000 de aspiranţi la uniforma de poliţist s-au bătut pe cele aproape 300 de locuri din Poliţie scoase la concurs. Tinerii sunt atraşi de banii siguri de la stat, dar şi de un statut privilegiat în societate, spun specialiştii în domeniu. La momentul actual, 20.000 de funcţii sunt neocupate în organigrama Poliţiei Române.

România Liberă scrie că, aproape zilnic, poliţiştii Gărzii de Coastă şi vameşii punctului Constanţa Sud descoperă marfă de contrabandă, inclusiv prezervative şi feţe de masă. Cele 144.000 de pachete erau ascunse într-un container sosit din China. Marfa avea ca destinaţie o societate comercială din Ilfov. Cu o zi mai devreme, în urma unui controlului amănunţit efectuat din oficiu, s-au descoperit peste două mii de role de feţe de masă.

Jurnalul Naţional scrie că unul dintre fondatorii formaţiunii PLUS a demisionat ieri în urma dezvăluirilor despre legăturile tatălui său cu poliția politică a regimului ceauşist. La conducere au rămas, însă, soția și partenera de afaceri. Avocatul Alexandru Iordache este fiul cel mic al maiorului de Securitate Alexandru Iordache.

Potrivit Ziarului Financiar, cele mai mari companii din sectorul energetic au cunoscut unul dintre cei mai slabi ani de la criza financiară. 2018 a însemnat pierderi totale de 1,16 miliarde de lei din capitalizarea bursieră, pe fondul noii ordonanţe 114, care prevede introducerea unor taxe în mai multe sectoare de activitate, printre care şi cel de energie. Singura companie din domeniu care a crescut a fost OMV.

Gazeta Sporturilor scrie că FCSB a încheiat stagiul de pregătire iberic, care ar fi trebuit să aducă echipa în posibilitatea de a tura motoarele la maximum, pentru a reintra în lupta cu CFR Cluj pentru titlu. Ardelenii au 6 puncte avans. Roș-albaștrii sunt convinși că echipa este principală favorită la câștigarea campionatului. Antrenorul Mihai Teja s-a molipsit de extra-optimism de la elevii săi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS