Prima pagină | 25 februarie 2019

Adevărul observă că Justiţia a fost complicele unui violator în serie. Revoltător este faptul că deşi cazierul său este plin de fapte comise cu violenţă, Iulian Fentzel a putut ieşi din puşcărie mai devreme cu aproape trei ani, pentru ca la 3 luni de la liberarea condiţionată să atace şi să violeze două tinere în aceeaşi zi. Bărbatul a fost capturat sâmbătă dimineaţa de poliţiştii bucureşteni, exact când viola o altă tânără. Ieri a fost aruncat după gratii, dar prea târziu pentru cele două femei atacate într-o singură noapte.

România Liberă observă războiul politic pe bugetul. Şeful statului a sesizat Curtea Constituţională, ceea ce reprezintă o premieră. Klaus Iohannis reclamă modul în care Parlamentul a adoptat legea alocărilor bugetare, cât şi conţinutul său normativ. În schimb, social-democraţii susţin că motivul real al nemulţumirii preşedintelui ar fi tăierea unor sume de la serviciile secrete, care i-ar fi fidele acestuia.

Jurnalul Naţional scrie că turistul român s-a maturizat şi nu mai caută cele mai ieftine vacanţe, devenind conştient că preţurile mici înseamnă şi o calitate proastă a serviciilor. Ca niciodată, destinaţiile culturale au cunoscut un veritabil boom al cererilor, iar turiştii au gusturi din ce în ce mai sofisticate şi de bună calitate. Caracterizarea făcută aici de touroperatori este foarte elocventă: românul este 50 de săptămâni pe an slugă, dar în vacanţa din restul de 2 săptămâni trebuie să se simtă rege.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, restructurarea sistemului bancar a continuat în 2018. Peste 1.300 de angajaţi au plecat din bănci. Mai mult de 200 de sucursale au fost închise.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS