Prima pagină | 25 aprilie 2018

Ziarul Financiar observă că românii au prins din nou gustul maşinilor noi. Piaţa auto a atins, în primul trimestru, un maxim al ultimilor 10 ani. Vânzările de autovhicule noi au înregistrat o creştere de 20%, la 36.000 de unităţi. Avansul este susţinut, în principal, de persoanele juridice, care acoperă 70% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în primele 3 luni ale anului.

Jurnalul Naţional a aflat de ce avem tarife-record la electricitate. Marii consumatori din România plătesc de 4-5 ori mai mult decât cei din Germania şi Franţa, în timp ce energia de la noi este, în medie, cu 20% mai scumpă decât în restul Uniunii Europene, arată un studiu PricewaterhouseCoopers prezentat la forumul pe teme energetice organizat de Intact Media Group. “De ce este energia scumpă? Există o mie de motive, de la lipsa retehnologizării, la lipsa de resurse, putem vorbi o săptămână despre asta”, a explicat Florin Ciocănelea, consilier de stat în domeniul energiei.

Adevărul scrie că tensiunile se acutizează în Sănătate. Sindicatele ameninţă cu greva, cadrele medicale sunt pregătite să pună halatele în cui şi, o dată la câteva zile, ies în curtea unităţii sanitare unde-şi desfăşoară activitatea pentru a protesta. “Marile creşteri salariale sunt de fapt scăderi”, susţin sindicaliştii, care spun că dacă în buzunarul medicilor au intrat mai mulţi bani la ultima leafă, nu acelaşi lucru se poate spune despre infirmieri, biologi, brancardieri şi alte categorii de personal auxiliar.

Într-un interviu acordat României Libere, doctorul Dan Aurel Nica, şeful secţiei de Neurochirurgie Pediatrică a Spitalului „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, mărturiseşte că nu a crezut să ajungă vreodată să opereze copii cu boli specifice batrâneţii. Sedentarismul şi ghiozdanele tot mai grele ale micuţilor le afectează acestora coloana vertebralaă. Până acum, medicul Dan Aurel Nica a salvat mii de vieţi. Neglijenţa părinţilor, din cauza careia copiii se rănesc, este unul dintre lucrurile care continuă să îl uimească.

Furia roșie, unul dintre titlurile de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Liverpool a învins AS Roma cu 5 la 2 în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. Se anunță un retur de foc. În a doua semifinală, miercuri, de la 21 și 45 de minute, se duelează Bayern și Real Madrid.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS