Prima pagină, 24 martie 2017

Adevărul de Weekend publică povestea românilor răniţi în atentatul de la Londra. Cei doi tineri din Constanţa, care urmau să se căsătorească, se aflau înr-o scurtă vacanţă în capitala britanică pentru a sărbători aniversarea unuia dintre ei. Ambii au fost surprinşi pe podul Westminster de automobilul condus nebuneşte de atentator. Femeia, care a căzut în apele reci ale Tamisei, a suferit răni grave, şi se află în stare critică, plămânii fiindu-i plini de apă.

România Liberă observă o decizie luată peste noapte. Autorităţile medicale au stabilit brusc că România are capacitatea de a face transplant pulmonar, deşi ani la rând au declarat că este imposibil. Hotarârea a fost luată după o verificare de-o zi efectuată de Comisia Agenţiei Naţionale pentru Transplant, care a stabilit că Spitalul “Sfânta Maria” îndeplineşte condiţiile pentru procedură.

Jurnalul Naţional notează că accesul unei persoane condamnate într-o funcţie de demnitate public, precum cea de membru al Guvernului, este dilema care le dă bătăi de cap judecătorilor de la Curtea Constituţională. În România, însă, legislaţia diferă de la caz la caz, iar sentințele definitive nu constituie o piedică în unele situații. Avem parlamentari care-şi exercită mandatul, miniştri care îşi iau adio de la Palatul Victoria, dar şi aleşi locali care îşi pierd mandatul în cazul unei condamnări definitive în instanţă.

Ziarul Financiar observă că începem să importăm forţă de muncă. Hotelul Teleferic din Poiana Braşov a angajat 22 de filipinezi. Având cele mai mici salarii din economie, sectorul hotelier se îndreaptă spre modelul occidental, cameriste şi chelneri din Asia.

Gazeta Sporturilor  a aflat cum va arăta echipa pe care selecţionerul Christoph Daum o va trimite în teren la meciul cu Danemarca. Tricolorii vor juca ofensiv, cu două vârfuri, Alex Chipciu şi Claudiu Keşeru. În apărare vor fi Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheş şi Alin Toşca. România – Danemarca se joacă, duminică seara, de la 21 şi 45 de minute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS