Prima pagină | 24 ianuarie 2018

Adevărul notează că şeful statului a învins la Curtea Constituţională, care a stabilit că funcţionarii penali trebuie suspendaţi până la o sentinţă definitivă. Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut judecătorilor să se pronunţe asupra modificărilor făcute de Parlament asupra Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici. Aleşii hotărâseră că funcţionarii publici se pot prezenta la serviciu chiar dacă sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni grave precum infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, ori fapte de corupţie.

Jurnalul Naţional observă că guvernele PSD au primit doar mărunțis de la Bruxelles. Anul 2017 pare să fie cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de după 2012. Cu numai 3,648 miliarde de euro primite de la Bruxelles, cele două guverne PSD au toate şansele să bifeze un record negativ. Sumele totale atrase din 2007 până în prezent sunt de 44,515 miliarde de euro.

Citând cifre sumbre în privinţa evoluţiei demografice dintr-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, România Liberă scrie că ţara noastră se află pe locul 7 în lume în privinţa scăderii populaţiei până în 2050. Din primele zece state din lume aflate în aceasta situaţie, nouă sunt din Europa de Est. Acest top dramatic este condus de Bulgaria, urmată de Letonia, Republica Moldova şi Ucraina. Scăderea natalităţii şi migraţia către alte state mai bogate sunt principalele cauze ale scăderii populaţiei.

Potrivit Ziarului Financiar, frica stăpâneşte în continuare. Românii au pus la bănci 29 de miliarde de lei în 2017, dar au luat credite de doar 12 miliarde de lei. Economisirea a prins viteză în a doua parte a anului trecut, cu toate că bonificaţiile plătite de bancheri au fost în declin, coborând sub 1%, în medie, iar apetitul pentru consum a fost destul de mare.

Gazeta Sporturilor scrie că emoţiile pentru Euro 2020 încep astăzi. Tricolorii îşi vor afla adversarii din Liga Naţiunilor, competiţie care va oferi “bilete” pentru turneul continental. România este cap de serieîn Divizia C. Tragerea la sorţi va începe la ora 13.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS